Није играо Суперлигу, а сада одлази из Партизана!

Репрезентативац БиХ после једне сезоне се растаје са црно-белима, у чијем дресу је оставио минималан траг.  Амар Гегић напустио Партизан.  Растанак после годину дана.

Кошарка 01.07.2019 | 21:17
Није играо Суперлигу, а сада одлази из Партизана!
Амар Гегић (21 година, 200 цм) одлази из Партизана после 16 наступа у АБА лиги и 12 у Еврокупу, на којима је у просеку бележио 2,6 поена и 1,1 скокова, односно 2,4 поена, 1,3 скокова и 0,8 асистенција.

Репрезентативац Босне и Херцеговине рођен у Штутгарту прошле сезоне у табор црно-белих стигао из Бајерна, могла су се прочитати и поређења са покојним Харисом Бркићем, али Гегић није успео да се наметне Ненаду Чанку, а онда ни Андреи Тринкијерију.

У априлу није лиценциран за наступ у Суперлиги Србије, а сада се кратком поруком на друштвеним мрежама опростио од навијача.

"Није увек лако, ал' је увек лепо! ХВАЛА ВАМ НА СВЕМУ"

У наредном периоду треба очекивати још одлазака, а наравно и долазака у трофејни клуб, који је у недавно завршеној сезони освојио Куп Кораћа, играо полуфинале АБА лиге, финале КЛС и Топ 16 фазу Еврокупа.

Полако се скраћује играчки кадар у Партизану, пре него што почну да стижу појачања за наредну сезону. После Алекса Ренфроа и Џока Лендејла, црно-беле је напустио Амар Гегић.

Млади кошаркаш је имао велике осцилације у прошлој сезони, од похвала од тренера Тринкијерија у почетку, до периода без минутаже у црно-белом дресу. И због тога је процењено да је најбоље да свој кошаркашки напредак настави на неком другом месту.

Гегић се опростио од навијача поруком на инстаграму:
„Није увек лако, ал’ је увек лепо! Хвала вам на свему!”

Амар је прошлог лета дошао у Партизан из минхенског Бајерна, потписао је уговор на три године, што довољно говори колико се од њега очекивало у Хумској. Ипак, некада се нада и реалност не поклопе…

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар