Nije igrao Superligu, a sada odlazi iz Partizana!

Reprezentativac BiH posle jedne sezone se rastaje sa crno-belima, u čijem dresu je ostavio minimalan trag.  Amar Gegić napustio Partizan.  Rastanak posle godinu dana.

Košarka 01.07.2019 | 21:17
Nije igrao Superligu, a sada odlazi iz Partizana!
Amar Gegić (21 godina, 200 cm) odlazi iz Partizana posle 16 nastupa u ABA ligi i 12 u Evrokupu, na kojima je u proseku beležio 2,6 poena i 1,1 skokova, odnosno 2,4 poena, 1,3 skokova i 0,8 asistencija.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine rođen u Štutgartu prošle sezone u tabor crno-belih stigao iz Bajerna, mogla su se pročitati i poređenja sa pokojnim Harisom Brkićem, ali Gegić nije uspeo da se nametne Nenadu Čanku, a onda ni Andrei Trinkijeriju.

U aprilu nije licenciran za nastup u Superligi Srbije, a sada se kratkom porukom na društvenim mrežama oprostio od navijača.

"Nije uvek lako, al' je uvek lepo! HVALA VAM NA SVEMU"

U narednom periodu treba očekivati još odlazaka, a naravno i dolazaka u trofejni klub, koji je u nedavno završenoj sezoni osvojio Kup Koraća, igrao polufinale ABA lige, finale KLS i Top 16 fazu Evrokupa.

Polako se skraćuje igrački kadar u Partizanu, pre nego što počnu da stižu pojačanja za narednu sezonu. Posle Aleksa Renfroa i Džoka Lendejla, crno-bele je napustio Amar Gegić.

Mladi košarkaš je imao velike oscilacije u prošloj sezoni, od pohvala od trenera Trinkijerija u početku, do perioda bez minutaže u crno-belom dresu. I zbog toga je procenjeno da je najbolje da svoj košarkaški napredak nastavi na nekom drugom mestu.

Gegić se oprostio od navijača porukom na instagramu:
„Nije uvek lako, al’ je uvek lepo! Hvala vam na svemu!”

Amar je prošlog leta došao u Partizan iz minhenskog Bajerna, potpisao je ugovor na tri godine, što dovoljno govori koliko se od njega očekivalo u Humskoj. Ipak, nekada se nada i realnost ne poklope…

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar