Званично: Годин потписао за Интер!

Уговор до 2022. године.  Дијего Годин из Атлетика у Интер на 3 године.  Искусни Уругвајац прво ново име у тиму Антонија Контеа за такмичарску сезону 2019-20!

Фудбал 01.07.2019 | 14:00
Званично: Годин потписао за Интер!
Нови шериф је стигао у град! У цик зоре, док су се новине још дистрибуирале по Милану, а навијачи били у најдубљем сну, Интер је објавио званичну информацију да је потписао уговор са Дијегом Годином, досадашњим шефом одбране Атлетика из Мадрида.

Уругвајац је потписао верност Интеру на три године и биће му то нови изазов у каријери, јер је у 33. години решио да напусти Шпанију, након девет лета.

„Интер Милан објављује да је потписао уговор са Дијегом Годином који ће важити до 30. јуна 2022. године“, стоји у званичном саопштењу Нероазура.

Годин је пре два дана испао са Купа Америке у дресу Уругваја, у четвртфиналу од Перуа. Ипак, реч је о трофејном играчу, који је са Атлетиком освојио титулу првака Шпаније, две Лиге Европе, Куп и Суперкуп Шпаније, три Суперкупа Европе, а играо је и у два финала Лиге шампиона, која је изгубио од Реал Мадрида.

Сит се исплакао Уругвајац на опроштајној конференцији у Мадриду, јер је дрес Атлетика обукао 2010. године, када је дошао из Виљареала и најбоље године каријере је дао Јорганџијама.

"Неразури" у наредну сезону, у којој имају велике амбиције под командом новог шефа струке Антонија Контеа, улазе јачи за Дијега Година!

33-годишњи Уругвајац, који је девет година био дио одбрамбене линије мадриског Атлетика, договорио је трогодишњу сарадњу са Интером, у који долази као слободан играч јер му је истекла уговорна обавеза коју је имао према "јорганџијама".

Искусни дефанзивац, рођен у Росарију 16. фебруара 1986. године, забиљежио је близу 400 наступа за клуб са стадиона "Ванда Метрополитано".

За то вријеме стигао је да освоји по једну титулу шампиона Шпаније (2014.), домаћи Суперкуп (2014.) и Куп краља (2013.), два трофеја у Лиги Европе (2012. и 2017.) и три пехара у УЕФА Суперкупу (2010, 2012. и 2018.).

Под командом садашњег стратега Мадриђана Дијега "Чоло" Симеонеа, Годин је два пута играо у финалу Лиге шампиона, 2014. и 2016. године, али су ''лос бланкоси'' оба пута били непремостива препрека на путу ка ''ушатом'' трофеју.

Дрес са државним грбом обукао је 131 пут и играо на девет великих такмичења, укључујући и Копа Америку која је у току.

Годин је први фудбалер који је овог љета стигао у редове Интера, а његовим корацима ускоро би могао да крене Хертин крилни играч Валентино Лазаро.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар