Zvanično: Godin potpisao za Inter!

Ugovor do 2022. godine.  Dijego Godin iz Atletika u Inter na 3 godine.  Iskusni Urugvajac prvo novo ime u timu Antonija Kontea za takmičarsku sezonu 2019-20!

Fudbal 01.07.2019 | 14:00
Zvanično: Godin potpisao za Inter!
Novi šerif je stigao u grad! U cik zore, dok su se novine još distribuirale po Milanu, a navijači bili u najdubljem snu, Inter je objavio zvaničnu informaciju da je potpisao ugovor sa Dijegom Godinom, dosadašnjim šefom odbrane Atletika iz Madrida.

Urugvajac je potpisao vernost Interu na tri godine i biće mu to novi izazov u karijeri, jer je u 33. godini rešio da napusti Španiju, nakon devet leta.

„Inter Milan objavljuje da je potpisao ugovor sa Dijegom Godinom koji će važiti do 30. juna 2022. godine“, stoji u zvaničnom saopštenju Neroazura.

Godin je pre dva dana ispao sa Kupa Amerike u dresu Urugvaja, u četvrtfinalu od Perua. Ipak, reč je o trofejnom igraču, koji je sa Atletikom osvojio titulu prvaka Španije, dve Lige Evrope, Kup i Superkup Španije, tri Superkupa Evrope, a igrao je i u dva finala Lige šampiona, koja je izgubio od Real Madrida.

Sit se isplakao Urugvajac na oproštajnoj konferenciji u Madridu, jer je dres Atletika obukao 2010. godine, kada je došao iz Viljareala i najbolje godine karijere je dao Jorgandžijama.

"Nerazuri" u narednu sezonu, u kojoj imaju velike ambicije pod komandom novog šefa struke Antonija Kontea, ulaze jači za Dijega Godina!

33-godišnji Urugvajac, koji je devet godina bio dio odbrambene linije madriskog Atletika, dogovorio je trogodišnju saradnju sa Interom, u koji dolazi kao slobodan igrač jer mu je istekla ugovorna obaveza koju je imao prema "jorgandžijama".

Iskusni defanzivac, rođen u Rosariju 16. februara 1986. godine, zabilježio je blizu 400 nastupa za klub sa stadiona "Vanda Metropolitano".

Za to vrijeme stigao je da osvoji po jednu titulu šampiona Španije (2014.), domaći Superkup (2014.) i Kup kralja (2013.), dva trofeja u Ligi Evrope (2012. i 2017.) i tri pehara u UEFA Superkupu (2010, 2012. i 2018.).

Pod komandom sadašnjeg stratega Madriđana Dijega "Čolo" Simeonea, Godin je dva puta igrao u finalu Lige šampiona, 2014. i 2016. godine, ali su ''los blankosi'' oba puta bili nepremostiva prepreka na putu ka ''ušatom'' trofeju.

Dres sa državnim grbom obukao je 131 put i igrao na devet velikih takmičenja, uključujući i Kopa Ameriku koja je u toku.

Godin je prvi fudbaler koji je ovog ljeta stigao u redove Intera, a njegovim koracima uskoro bi mogao da krene Hertin krilni igrač Valentino Lazaro.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar