ЛШ са тимом крцатим Звездином дјецом?

Немогуће! Владан Милојевић образлаже. . .

Фудбал 01.07.2019 | 23:20
ЛШ са тимом крцатим Звездином дјецом?
И када се успеси, посебно у Европи, смењују као на траци, навијачи Црвене звезде имаће каменчић у ципели који их жуља. Тако је било и у претходне две године. Писали смо већ у једном од претходних текстова да тренер Црвене звезде Владан Милојевић мора да рачуна на гомилу различитих коментара када је реч о ратничком приступу тима, на уштрб лепоте.

Исто тако легитимно је мишљење да је Црвена звезда у сезони за нама пропустила идеалну прилику да промовише још неколико играча из омладинске школе. Нападач Дејан Јовељић је добијао шансу у мечевима слабијег интензитета и продат је за четири милиона евра Ајнтрахту. Од левог бека Алексе Терзића инкасирано је само милион и по.

Навијачи Црвене звезде су осетљиви на децу клуба. Међутим, према свему виђеном у Виндишгарстену тешко да ће неко од нових изданака, попут Станојева или Гаврића, до озбиљне минутаже.

Владан Милојевић има реч.

„Ово је добар корак што су са нама на припремама. Звезда је много раније требало да направи филијалу. Покушало се са раније са Сопотом, али то није заживело. Постоји велика разлика између омладинског и сениорског фудбала, нису спремни за оно што Звезда мора да постигне. Као навијачнајвише бих волео да клуб игра Лигу шампиона са децом из омладинске школе. Међутим, то није реално. Такмичење у омладинској конкуренцији није поуздано. Потребан нам је филтер и зато је сарадња са Графичаром права ствар“, објаснио је Владан Милојевић.

Сигурно је да би одговорнима са Маракане било лакше када би и даље постојала двојне регистрације. Звездин тренер се упознао и румунског модела.

„Играчима је најбитније да имају утакмице. Ниједан тренинг не може да замени утакмицу. Људи који воде Савез најбоље знају, може да се постави милион питања о томе шта је најбоље за младе играче. Причао сам овде у хотелу са тренером Клужа Даном Петрескуом. Они као клуб су фокусирани на искусне момке, не интересује их развој младих играча. И сад су се нашли у проблему. Сваки тим у Румунији морао је прошле године у постави да има бар једног играча млађег од 21 године. Следеће године ће морати двојицу. На бази тога направили су тим који је дошао до полуфинала Првенства Европе за младе“, додао је Милојевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар