LŠ sa timom krcatim Zvezdinom djecom?

Nemoguće! Vladan Milojević obrazlaže. . .

Fudbal 01.07.2019 | 23:20
LŠ sa timom krcatim Zvezdinom djecom?
I kada se uspesi, posebno u Evropi, smenjuju kao na traci, navijači Crvene zvezde imaće kamenčić u cipeli koji ih žulja. Tako je bilo i u prethodne dve godine. Pisali smo već u jednom od prethodnih tekstova da trener Crvene zvezde Vladan Milojević mora da računa na gomilu različitih komentara kada je reč o ratničkom pristupu tima, na uštrb lepote.

Isto tako legitimno je mišljenje da je Crvena zvezda u sezoni za nama propustila idealnu priliku da promoviše još nekoliko igrača iz omladinske škole. Napadač Dejan Joveljić je dobijao šansu u mečevima slabijeg intenziteta i prodat je za četiri miliona evra Ajntrahtu. Od levog beka Alekse Terzića inkasirano je samo milion i po.

Navijači Crvene zvezde su osetljivi na decu kluba. Međutim, prema svemu viđenom u Vindišgarstenu teško da će neko od novih izdanaka, poput Stanojeva ili Gavrića, do ozbiljne minutaže.

Vladan Milojević ima reč.

„Ovo je dobar korak što su sa nama na pripremama. Zvezda je mnogo ranije trebalo da napravi filijalu. Pokušalo se sa ranije sa Sopotom, ali to nije zaživelo. Postoji velika razlika između omladinskog i seniorskog fudbala, nisu spremni za ono što Zvezda mora da postigne. Kao navijačnajviše bih voleo da klub igra Ligu šampiona sa decom iz omladinske škole. Međutim, to nije realno. Takmičenje u omladinskoj konkurenciji nije pouzdano. Potreban nam je filter i zato je saradnja sa Grafičarom prava stvar“, objasnio je Vladan Milojević.

Sigurno je da bi odgovornima sa Marakane bilo lakše kada bi i dalje postojala dvojne registracije. Zvezdin trener se upoznao i rumunskog modela.

„Igračima je najbitnije da imaju utakmice. Nijedan trening ne može da zameni utakmicu. Ljudi koji vode Savez najbolje znaju, može da se postavi milion pitanja o tome šta je najbolje za mlade igrače. Pričao sam ovde u hotelu sa trenerom Kluža Danom Petreskuom. Oni kao klub su fokusirani na iskusne momke, ne interesuje ih razvoj mladih igrača. I sad su se našli u problemu. Svaki tim u Rumuniji morao je prošle godine u postavi da ima bar jednog igrača mlađeg od 21 godine. Sledeće godine će morati dvojicu. Na bazi toga napravili su tim koji je došao do polufinala Prvenstva Evrope za mlade“, dodao je Milojević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar