КАН: Египат је спреман за титулу након 9 година!

Мо Салах дао осам голова на последњих осам мечева за репрезентацију.

Фудбал 01.07.2019 | 12:06
КАН: Египат је спреман за титулу након 9 година!
Да ли због домаћег терена, релативно лаке групе или чињенице да имају једног од најбољих егзекутора света у овом тренутку, тек Египћани сигурно газе на Купу афричких нација. Фараони су и трећи меч на турниру добили и са максималних девет бодова пласирали се у осмину финала.

Пред репрезентацијом мексичког стручњака Хавијера Агиера пала је и Уганда, која је већ имала у џепу зарантован пролаз, те је вечерашњи сусрет у Каиру одлучивао „само“ о победнику Групе А. На крају се поредак није мењао, јер је Египат и овај меч добио, а посебно је упачетљиво што прелиминарну фазу завршава без примљеног гола.

С друге стране, на супротном крају терена, зна се, „брије“ Мохамед Салах. Фантастични нападач Ливерпула је у 36. минуту откључао браву сјајним извођењем слободног ударца, чиме је постигао осми гол на последњих осам мечева за репрезентацију. У надокнади првог дела погодио је и члан Астон Виле, Ахмед Елмохамади и ту предност домаћин није испустио до краја, показавши да се оправдано нада трофеју који је освајао седам пут, али га чека од 2010.

У другом мечу А групе, Конго је тукао Зимбабве 4:0 и задржао шансе да заигра у осмини финала.

КУП АФРИЧКИХ НАЦИЈА

Треће коло:

Уганда – Египат 0:2 (0:1)
/Салах 36, Ел Мохамади 45+1/

Зимбабве – Конго 0:4 ()
/Болинги 4, Бакамбу 34, 65 пен, Асомбалонга 78/



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар