KAN: Egipat je spreman za titulu nakon 9 godina!

Mo Salah dao osam golova na poslednjih osam mečeva za reprezentaciju.

Fudbal 01.07.2019 | 12:06
KAN: Egipat je spreman za titulu nakon 9 godina!
Da li zbog domaćeg terena, relativno lake grupe ili činjenice da imaju jednog od najboljih egzekutora sveta u ovom trenutku, tek Egipćani sigurno gaze na Kupu afričkih nacija. Faraoni su i treći meč na turniru dobili i sa maksimalnih devet bodova plasirali se u osminu finala.

Pred reprezentacijom meksičkog stručnjaka Havijera Agiera pala je i Uganda, koja je već imala u džepu zarantovan prolaz, te je večerašnji susret u Kairu odlučivao „samo“ o pobedniku Grupe A. Na kraju se poredak nije menjao, jer je Egipat i ovaj meč dobio, a posebno je upačetljivo što preliminarnu fazu završava bez primljenog gola.

S druge strane, na suprotnom kraju terena, zna se, „brije“ Mohamed Salah. Fantastični napadač Liverpula je u 36. minutu otključao bravu sjajnim izvođenjem slobodnog udarca, čime je postigao osmi gol na poslednjih osam mečeva za reprezentaciju. U nadoknadi prvog dela pogodio je i član Aston Vile, Ahmed Elmohamadi i tu prednost domaćin nije ispustio do kraja, pokazavši da se opravdano nada trofeju koji je osvajao sedam put, ali ga čeka od 2010.

U drugom meču A grupe, Kongo je tukao Zimbabve 4:0 i zadržao šanse da zaigra u osmini finala.

KUP AFRIČKIH NACIJA

Treće kolo:

Uganda – Egipat 0:2 (0:1)
/Salah 36, El Mohamadi 45+1/

Zimbabve – Kongo 0:4 ()
/Bolingi 4, Bakambu 34, 65 pen, Asombalonga 78/



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar