Орлови се побједом опростили од Лиге нација!

Бугарска преслишана за 85 минута игре - 3:0.  После пет пораза - победа одбојкаша, за опроштај! Изабраници Николе Грбића савладали Бугарску и завршили учешће у Светској лиги са шест тријумфа и девет неуспеха. Све је то припрема за оно главно. . .

Остали спортови 30.06.2019 | 21:41
Орлови се побједом опростили од Лиге нација!
Одбојкашка репрезентација Србије није играла добро у Светској лиги, нити је остваривала добре резултате, али опроштај од тог такмичења може да буде наговештај да ће бити права када буде најважније.

Изабраници Николе Грбића савладалли су за крај домаћина актуелног такмичарског викенда и окончали Светску лигу са скором 6-9.

БУГАРСКА - СРБИЈА 23:25, 12:25, 18:25

Дражен Лубурић освојио је 16 поена, а Марко Ивовић је додао 15 у последњем такмичарском мечу наше "А" селекције уочи квалификационог турнира за Олимпијске игре, који ће бити одржан од 9. до 11. августа у Барију.

У тим мечевима одлуке ривали нашег тима биће Италија, Аустралија и Камерун.

Грбићеви играчи сада ће имати кратак предах од заиста напорног распореда и месец дана путовања, а онда ће почети припрему за најважније утакмице репрезентације у години. Лигу нација завршиће на 11. позицији и без пласмана на завршни турнир.

Мушка сениорска репрезентација Србије забележила је максималну победу у последњем мечу на турниру В викенда ИИ Лиге нација 2019. у Пловдиву. Србија је у последњем колу, савладала Бугарску са 3:0, по сетовима 25:23, 25:12 и 25:18, после 85 минута игре.

Најбоље су оставили за крај изабраници Николе Грбића. Савладали су Бугарску у мечу у коме су одлично играли, сјајно блокирали, а још боље сервирали. Били су усвему квалитетнији ривал током сва три сета, што им је донело максимална тријумф на крају овогодишње Лиге нација.

Пласман на Финални турнир ИИ Лиге нација 2019, који ће се одржати 10-14. јула у Чикагу, изборили су САД, Бразил, Иран, Русија, Пољска и Француска.

ЛИГА НАЦИЈА - 15. (ПОСЛЕДЊЕ) КОЛО

Недеља

ЛАЈПЦИГ (НЕМАЧКА)

Немачка - Јапан 2:3
Пољска - Португалија 3:0

ПЛОВДИВ (БУГАРСКА)

Иран - САД 0:3
Србија - Бугарска 3:0



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар