Orlovi se pobjedom oprostili od Lige nacija!

Bugarska preslišana za 85 minuta igre - 3:0.  Posle pet poraza - pobeda odbojkaša, za oproštaj! Izabranici Nikole Grbića savladali Bugarsku i završili učešće u Svetskoj ligi sa šest trijumfa i devet neuspeha. Sve je to priprema za ono glavno. . .

Ostali sportovi 30.06.2019 | 21:41
Orlovi se pobjedom oprostili od Lige nacija!
Odbojkaška reprezentacija Srbije nije igrala dobro u Svetskoj ligi, niti je ostvarivala dobre rezultate, ali oproštaj od tog takmičenja može da bude nagoveštaj da će biti prava kada bude najvažnije.

Izabranici Nikole Grbića savladalli su za kraj domaćina aktuelnog takmičarskog vikenda i okončali Svetsku ligu sa skorom 6-9.

BUGARSKA - SRBIJA 23:25, 12:25, 18:25

Dražen Luburić osvojio je 16 poena, a Marko Ivović je dodao 15 u poslednjem takmičarskom meču naše "A" selekcije uoči kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, koji će biti održan od 9. do 11. avgusta u Bariju.

U tim mečevima odluke rivali našeg tima biće Italija, Australija i Kamerun.

Grbićevi igrači sada će imati kratak predah od zaista napornog rasporeda i mesec dana putovanja, a onda će početi pripremu za najvažnije utakmice reprezentacije u godini. Ligu nacija završiće na 11. poziciji i bez plasmana na završni turnir.

Muška seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je maksimalnu pobedu u poslednjem meču na turniru V vikenda II Lige nacija 2019. u Plovdivu. Srbija je u poslednjem kolu, savladala Bugarsku sa 3:0, po setovima 25:23, 25:12 i 25:18, posle 85 minuta igre.

Najbolje su ostavili za kraj izabranici Nikole Grbića. Savladali su Bugarsku u meču u kome su odlično igrali, sjajno blokirali, a još bolje servirali. Bili su usvemu kvalitetniji rival tokom sva tri seta, što im je donelo maksimalna trijumf na kraju ovogodišnje Lige nacija.

Plasman na Finalni turnir II Lige nacija 2019, koji će se održati 10-14. jula u Čikagu, izborili su SAD, Brazil, Iran, Rusija, Poljska i Francuska.

LIGA NACIJA - 15. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

LAJPCIG (NEMAČKA)

Nemačka - Japan 2:3
Poljska - Portugalija 3:0

PLOVDIV (BUGARSKA)

Iran - SAD 0:3
Srbija - Bugarska 3:0



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: MN press

Komentari / 0

Ostavite komentar