Партизан планира још 4-5 појачања!

''Неки су на прагу!'' Саво Милошевић говорио је уочи пријатељске утакмице и о активностима црно-белих на тржишту.

Фудбал 01.07.2019 | 09:03
Партизан планира још 4-5 појачања!
Два дана пре одласка на припреме у Словенију, фудбалери Партизана прошли су другу проверу овог лета, јер су победили у пријатељском мечу против Звијезде 09.

Тај дуел одигран је у Угљевику, у родном крају Саве Милошевића, тренера црно-белих који је уочи утакмице говорио са тамошњим новинарима о плановима клуба из Хумске у прелазном року.

"Имамо у плану да доведемо још четири-пет играча, пар њих је већ практично на прагу Партизана. Најбитније је да што пре комплетирамо тим, с обзиром на то да нас чекају обавезе већ од 20. јула", рекао је он.

Такође, Милошевић је говорио и о претходној полусезони, у којој је стигао у свој матични клуб у тешкој ситуацији, али је ипак завршио такмичарску годину успешно - са трофејом Купа Србије.

"Вероватно знате каква је била ситуација у моменту у коме сам преузео екипу. Било је јако тешко и у тиму и у клубу. Мислим да смо сезону завршили најбоље могуће и ту страницу сам већ затворио. Не волим ни да причам о тим стварима, јер је тешко бити објективан кад причате о себи. Успели смо да спасимо екипу и сезону и то је готово, јер морамо да се брзо окренемо стварима које долазе".

Црно-бели ће прву такмичарску утакмицу овог лета одиграти 20. јула против Инђије у првом колу Суперлиге, а затим ће "отворити" двомеч против (сасвим извесно) шкотског Килмарнока, у другом колу квалификација за Лигу Европе.

"Компликовано је, јер је кратак период одмора и опоравка. Брзо почињу припреме, а мало је простора да се припремите. Прелазни рок је турбулентан, видели сте да сам доста ствари променио у екипи, доста играча изостаје, морамо доста играча да доведемо... Јако компликовано и тешко, али не причам све ово да бих се жалио, већ што немам времена да се враћам на оно што је било".

Упитан за европски двомеч против Шкота, Милошевић је рекао да су те утакмице приоритет црно-белих од почетка припрема.

"Очекивао сам мало лакшег противника, али сметнуо сам с ума да смо у првом колу слободни, а тада можете имати лакше ривале. Килмарнок је јако тежак противник, посебно јер долази са Острва. Ми умемо да играмо са острвским екипама и то је опште познато, али је физика та која је проблем. Врло кратак период имамо за физичку спрему и врло тешко можемо да будемо крајем јула у оптимимуму и са те стране можемо да имамо проблем. Зато смо у претходних десет дана највише радили на томе", објаснио је Партизанов тренер у разговору са новинарима.

Милошевић ће повести екипу на припреме у Словенију у уторак, 2. јула, а до 13. јула и повратка у Београд црно-бели ће проћи неколико провера, укључујући и меч против француског Бордоа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар