Partizan planira još 4-5 pojačanja!

''Neki su na pragu!'' Savo Milošević govorio je uoči prijateljske utakmice i o aktivnostima crno-belih na tržištu.

Fudbal 01.07.2019 | 09:03
Partizan planira još 4-5 pojačanja!
Dva dana pre odlaska na pripreme u Sloveniju, fudbaleri Partizana prošli su drugu proveru ovog leta, jer su pobedili u prijateljskom meču protiv Zvijezde 09.

Taj duel odigran je u Ugljeviku, u rodnom kraju Save Miloševića, trenera crno-belih koji je uoči utakmice govorio sa tamošnjim novinarima o planovima kluba iz Humske u prelaznom roku.

"Imamo u planu da dovedemo još četiri-pet igrača, par njih je već praktično na pragu Partizana. Najbitnije je da što pre kompletiramo tim, s obzirom na to da nas čekaju obaveze već od 20. jula", rekao je on.

Takođe, Milošević je govorio i o prethodnoj polusezoni, u kojoj je stigao u svoj matični klub u teškoj situaciji, ali je ipak završio takmičarsku godinu uspešno - sa trofejom Kupa Srbije.

"Verovatno znate kakva je bila situacija u momentu u kome sam preuzeo ekipu. Bilo je jako teško i u timu i u klubu. Mislim da smo sezonu završili najbolje moguće i tu stranicu sam već zatvorio. Ne volim ni da pričam o tim stvarima, jer je teško biti objektivan kad pričate o sebi. Uspeli smo da spasimo ekipu i sezonu i to je gotovo, jer moramo da se brzo okrenemo stvarima koje dolaze".

Crno-beli će prvu takmičarsku utakmicu ovog leta odigrati 20. jula protiv Inđije u prvom kolu Superlige, a zatim će "otvoriti" dvomeč protiv (sasvim izvesno) škotskog Kilmarnoka, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Komplikovano je, jer je kratak period odmora i oporavka. Brzo počinju pripreme, a malo je prostora da se pripremite. Prelazni rok je turbulentan, videli ste da sam dosta stvari promenio u ekipi, dosta igrača izostaje, moramo dosta igrača da dovedemo... Jako komplikovano i teško, ali ne pričam sve ovo da bih se žalio, već što nemam vremena da se vraćam na ono što je bilo".

Upitan za evropski dvomeč protiv Škota, Milošević je rekao da su te utakmice prioritet crno-belih od početka priprema.

"Očekivao sam malo lakšeg protivnika, ali smetnuo sam s uma da smo u prvom kolu slobodni, a tada možete imati lakše rivale. Kilmarnok je jako težak protivnik, posebno jer dolazi sa Ostrva. Mi umemo da igramo sa ostrvskim ekipama i to je opšte poznato, ali je fizika ta koja je problem. Vrlo kratak period imamo za fizičku spremu i vrlo teško možemo da budemo krajem jula u optimimumu i sa te strane možemo da imamo problem. Zato smo u prethodnih deset dana najviše radili na tome", objasnio je Partizanov trener u razgovoru sa novinarima.

Milošević će povesti ekipu na pripreme u Sloveniju u utorak, 2. jula, a do 13. jula i povratka u Beograd crno-beli će proći nekoliko provera, uključujući i meč protiv francuskog Bordoa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar