Тест: Партизан славио против Звијезде 09 - 2:0!

Партизанов "97" дао ПРВИ гол у црно-белом! Нови офанзивац екипе Саве Милошевића стрелац у припремној утакмици у Угљевику. Победа црно-белих у тесту пред пут у Словенију.  Партизан прорадио у другом полувремену, првенац Александра Лутовца.  Млади Филип Стевановић печатирао славље црно-белих у Угљевику.

Фудбал 30.06.2019 | 20:27
Тест: Партизан славио против Звијезде 09 - 2:0!
Александар Лутовац памтиће недељно гостовање у Републици Српској по првом голу за Партизан.

Доскорашњи крилни нападач Рада задужио је пре пет дана дрес са бројем "97" и постигао први гол у црно-белом на пријатељском мечу у Угљевику:

ЗВИЈЕЗДА 09 - ПАРТИЗАН 0:2 (0:0)

Пред великим бројем гледалаца у Семберији, Лутовац је заиграо у другом делу меча и погодио у 51. минуту.

Недуго потом, коначан резултат поставио је млади Филип Стевановић, кога је Милошевић похвалио након претходног теста свог тима, против Будућности у Ужицу.

У контролној утакмици одиграној по тешком и спарном времену, Милошевић је искористио шансу да испроба одређена решења после уводне, физички теже фазе припрема. "Добро смо их нагазили у претходних десет дана, морали смо", рекао је Партизанов тренер уочи данашњег меча.

Није почело добро у Ужицу пре пет дана, али је зато друга конктролна утакмице Партизана овог лета завршена слављем. Црно-бели су у Угљевику савладали Звијезду 09 из Етно села Станишић (2:0) и поправили утисак са премијере против подгоричке Будућности, за леп замајац пред одлазак на други део припремног периода у Словенију.

Додуше, Звијезда се у резултатском смислу фино држала, али је почетком другог полувремена Парни ваљак додао гас и са два брза гола решио питање победника. Стрелци за црно-беле били су резервисти: АлександарЛутовац у 51. минуту – и то пошто је шест минута раније добио шансу с клупе – наговестивши да пуца од мотива да се докаже на новој адреси, као и млади везиста Филип Стевановић, у 58.

Тренер Саво Милошевић одлучио је да правилно расподели минутажу, с обзиром да је реч о уводном делу припремног периода, па су шансу добила два тима по 45 минута. У првом делу за Београђане су играли: Кљајић - Пешукић, Вујачић, С. Павловић, Шеховић - Здјелар, Смиљанић - Тошић, Л. Павловић, Лакчевић - Ожеговић. Тај тим се није баш прославио, мада му се као олакшавајућа околност могу узети тешки временски услови, права спарина. А онда су у другом делу шансу добили: Н. Стевановић - Милосављевић, Динга, Шћекић, Момчилов, Ф. Стевановић, Ивановић, Ђерлек, Станојловић, Јовановић, Лутовац.

Црно-бели су играли у Углејвику без Владимира Стојковића, Сејдубе Суме и Рикарда Гомеша, сутра их чека један тренинг, а у уторак селидба на Похорје, изнад Марибора, где ће тренирати до 13. јула и одиграти четири конторлне утакмице.

Пред црно-беллима сада је пут у Словенију, на који ће кренути у уторак, 2. јула, а до почетка сезоне одиграће још четири припремне утакмице:

- 3. јула на Похорју против Рогашке
- 6. јула у Љубљани против Олимпије
- 10. јула у Клагенфурту против Бордоа
- 13. јула против Пакшија.

"Данашњи меч је посебан моменат и за мене и за Бориса Станишића и за ФК Звијезда, са којим имам посебне односе. Ово је све у склопу наших и њихових припрема", рекао је Милошевић пред меч у Угљевику.

Градски стадион Угљевик. Главни судија: Марић Дражен. Помоћници: Лазић Дамир, Вићић Чедомир (Бијељина)

ЗВИЈЕЗДА 09: Дејановић Дарко, Јанковић Лука, Силва Лукас, Мехмедагић Харис, Војиновић Александар, Кореја Аугусто, Бркић Марко, Благојевић Игор, Стјепановић Славен, Живковић Дејан, Предраговић Федор.

Резерве: Манојловић Страхиња, Аврамовић Милун, Филиповић Миладин, Ковачевић Алекса, Пармарковић Немања, Бангура Малела, Ђелмић Огњен, Матић Данијел, Попара Дејан, Мандић Владан, Асентић Лука, Томић Слободан. Тренер: Савић Борис

ПАРТИЗАН: Кљајић Филип, Пешукић Периша, Вујачић Игор, Павловић Страхиња, Шеховић Златан, Здјелар Саша, Смиљанић Милан, Тошић Зоран, Павловић Лазар, Лакчевић Никола, Ожеговић Огњен.

Резерве : Стевановић Немања, Доминик Динга, Милосављевић Иван, Шћекић Александар, Момчиловић Милан, Лутовац Александар, Стевановић Филип, Ђорђе Ивановић, Ђерлек Армин, Станојловић Слободан, Јовановић Страхиња Тренер: Саво Милошевић

Извор: мондо.рс/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хм

01.07.2019 07:01

Без правих појацања ниста од еуропе и титуле

ОДГОВОРИТЕ