Test: Partizan slavio protiv Zvijezde 09 - 2:0!

Partizanov "97" dao PRVI gol u crno-belom! Novi ofanzivac ekipe Save Miloševića strelac u pripremnoj utakmici u Ugljeviku. Pobeda crno-belih u testu pred put u Sloveniju.  Partizan proradio u drugom poluvremenu, prvenac Aleksandra Lutovca.  Mladi Filip Stevanović pečatirao slavlje crno-belih u Ugljeviku.

Fudbal 30.06.2019 | 20:27
Test: Partizan slavio protiv Zvijezde 09 - 2:0!
Aleksandar Lutovac pamtiće nedeljno gostovanje u Republici Srpskoj po prvom golu za Partizan.

Doskorašnji krilni napadač Rada zadužio je pre pet dana dres sa brojem "97" i postigao prvi gol u crno-belom na prijateljskom meču u Ugljeviku:

ZVIJEZDA 09 - PARTIZAN 0:2 (0:0)

Pred velikim brojem gledalaca u Semberiji, Lutovac je zaigrao u drugom delu meča i pogodio u 51. minutu.

Nedugo potom, konačan rezultat postavio je mladi Filip Stevanović, koga je Milošević pohvalio nakon prethodnog testa svog tima, protiv Budućnosti u Užicu.

U kontrolnoj utakmici odigranoj po teškom i sparnom vremenu, Milošević je iskoristio šansu da isproba određena rešenja posle uvodne, fizički teže faze priprema. "Dobro smo ih nagazili u prethodnih deset dana, morali smo", rekao je Partizanov trener uoči današnjeg meča.

Nije počelo dobro u Užicu pre pet dana, ali je zato druga konktrolna utakmice Partizana ovog leta završena slavljem. Crno-beli su u Ugljeviku savladali Zvijezdu 09 iz Etno sela Stanišić (2:0) i popravili utisak sa premijere protiv podgoričke Budućnosti, za lep zamajac pred odlazak na drugi deo pripremnog perioda u Sloveniju.

Doduše, Zvijezda se u rezultatskom smislu fino držala, ali je početkom drugog poluvremena Parni valjak dodao gas i sa dva brza gola rešio pitanje pobednika. Strelci za crno-bele bili su rezervisti: AleksandarLutovac u 51. minutu – i to pošto je šest minuta ranije dobio šansu s klupe – nagovestivši da puca od motiva da se dokaže na novoj adresi, kao i mladi vezista Filip Stevanović, u 58.

Trener Savo Milošević odlučio je da pravilno raspodeli minutažu, s obzirom da je reč o uvodnom delu pripremnog perioda, pa su šansu dobila dva tima po 45 minuta. U prvom delu za Beograđane su igrali: Kljajić - Pešukić, Vujačić, S. Pavlović, Šehović - Zdjelar, Smiljanić - Tošić, L. Pavlović, Lakčević - Ožegović. Taj tim se nije baš proslavio, mada mu se kao olakšavajuća okolnost mogu uzeti teški vremenski uslovi, prava sparina. A onda su u drugom delu šansu dobili: N. Stevanović - Milosavljević, Dinga, Šćekić, Momčilov, F. Stevanović, Ivanović, Đerlek, Stanojlović, Jovanović, Lutovac.

Crno-beli su igrali u Uglejviku bez Vladimira Stojkovića, Sejdube Sume i Rikarda Gomeša, sutra ih čeka jedan trening, a u utorak selidba na Pohorje, iznad Maribora, gde će trenirati do 13. jula i odigrati četiri kontorlne utakmice.

Pred crno-bellima sada je put u Sloveniju, na koji će krenuti u utorak, 2. jula, a do početka sezone odigraće još četiri pripremne utakmice:

- 3. jula na Pohorju protiv Rogaške
- 6. jula u Ljubljani protiv Olimpije
- 10. jula u Klagenfurtu protiv Bordoa
- 13. jula protiv Pakšija.

"Današnji meč je poseban momenat i za mene i za Borisa Stanišića i za FK Zvijezda, sa kojim imam posebne odnose. Ovo je sve u sklopu naših i njihovih priprema", rekao je Milošević pred meč u Ugljeviku.

Gradski stadion Ugljevik. Glavni sudija: Marić Dražen. Pomoćnici: Lazić Damir, Vićić Čedomir (Bijeljina)

ZVIJEZDA 09: Dejanović Darko, Janković Luka, Silva Lukas, Mehmedagić Haris, Vojinović Aleksandar, Koreja Augusto, Brkić Marko, Blagojević Igor, Stjepanović Slaven, Živković Dejan, Predragović Fedor.

Rezerve: Manojlović Strahinja, Avramović Milun, Filipović Miladin, Kovačević Aleksa, Parmarković Nemanja, Bangura Malela, Đelmić Ognjen, Matić Danijel, Popara Dejan, Mandić Vladan, Asentić Luka, Tomić Slobodan. Trener: Savić Boris

PARTIZAN: Kljajić Filip, Pešukić Periša, Vujačić Igor, Pavlović Strahinja, Šehović Zlatan, Zdjelar Saša, Smiljanić Milan, Tošić Zoran, Pavlović Lazar, Lakčević Nikola, Ožegović Ognjen.

Rezerve : Stevanović Nemanja, Dominik Dinga, Milosavljević Ivan, Šćekić Aleksandar, Momčilović Milan, Lutovac Aleksandar, Stevanović Filip, Đorđe Ivanović, Đerlek Armin, Stanojlović Slobodan, Jovanović Strahinja Trener: Savo Milošević

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hm

01.07.2019 07:01

Bez pravih pojacanja nista od europe i titule

ODGOVORITE