Владан Милојевић подвукао црту...

О форми Боаћија, Иванићу, штоперима, Кањасу и Жандеру… Анализа шефа стручног штаба Црвене звезде пред крај припремног периода.

Фудбал 30.06.2019 | 22:30
Владан Милојевић подвукао црту...
Остала је да се одигра још утакмица са аустријским друголигашем Блау Вајсом (понедељак, 18 часова), али комотно може да се подвуче црта испод припрема црвено-белих у Виндишгарстену. Било је позитивних ствари, понајвише кад се поведе реч о трчању и агресији. Има и података који Владану Милојевићу стварају неспокој уочи почетка сезоне (само два гола у јаким проверама). Појединци су на добром путу да постану протагонисти игре Црвене звезде попут Милана Јевтовића. Други се, пак, још траже. Говоримо највише о првом нападачу црвено-белих, Ричмонду Боаћију.

О свему томе говорио је шеф стручног штаба Црвене звезде. Свега се дотакао, али је у обраћању медијима традционално био умерен. Није желео превише да открива карте, појединце је желео да очински заштити. Уз утисак да је задовољан виђеним.

„Лакше нам је било на овим припремама него на претходним. Играчи су формирани, знају принципе игре и шта се од њих очекује. Радили смо за све оно што нас очекује у такмичарској години. Морам да похвалим стручни штаб, све момке који дају свакодневно све од себе. Морате да схватите да смо завршили првенство 24. маја, имали две седмице паузе, ушли у ритам где је тешко да балансирате. Доста добрих ствари смо урадили. По повртаку из Аустрије, радићемо на финализацији како бисмо максимално спремни били за прву утакмици. Само нам је Судува у глави“, уверава Владан Милојевић.

Да ли већ имате тим за Литванце?

„Имам контуре нечега што желим. Има још доста утакмица. Видећемо у каквој се стању налазе нови играчи. Изабраћу тим који може да одговори захтевима те утакмице“.

Бринете ли због само два постигнута гола, и то из прекида у јаким проверама? Било је много промашаја...

„Не бринем. Можемо увек да постављамо таква питања. Кад примате голове – зашто их примате? Или зашто не дајете голове. Радује ме да стваримо шансе, био бих забринут ако не долазимо у завршну трећину, ако немамо ударце. Имали смо највише у оквир гола против Зенита у последњих шест месеци. Углавном са дистанце. Момци немају страх да завршавају ударце. Желим да гледам позитивно. Момци дају све од себе, прави су пример професионалаца“.

Имате ли утисак да вам недостаје бар још један нападач?

„Немамо мањак опција. Одрађен је добар посао у прелазном року, што смо желели то смо и урадили. Господин Мркела ради добар посао. Видећемо шта ће да буде са Павковом. Близу смо довођења Томанеа, ту је и Боаћи, талентовани Крстовић је показао много, иако је рођен 2000. Имамо и Вукановића, који је раније играо шпица“.

Да ли сте успели да вратите страст у игру Црвене звезде?

„Лоцирао сам то као проблем. Кад почне утакмица и тренинг морате да имате страст. Исто је тако и у вашем послу. Џабе радите ако не желите да будете најбољи. Негде је било оправдано што смо то изгубили. То смо ми, чим дођемо до неког нивоа, користимо алиби. Као да имате џокер у руци, избаците одмах као прву карту. То не прихватам и никада нећу. Морамо да стално имамо страст, јер како тренираш тако и играш“.

Како гледате на партије Боаћија? Делује да се мучи и да није онај исти играч из 2017?

„Стално правите поређења. Нису на месту. Другачија игра, другачији услови. Вукао је незгодну повреду, дошао је из кинеског првенства физички неприпремљен, мало је играо. А само спреман може да пружа партије на високом нивоу. Кубурио је са повредама, нисмо га имали последњих месец дана“.

Хоће ли ово бити припреме буђења Мирка Иванића?

„Не бих о појединцима у колективном спорту. Таленат никада није био споран. Показао је да може да буде носилац Звездине игре“.

Да ли је вам је потребно појачање на позицији штопера?

„Тренутно су четворица ту, појединци имају дозволу за одлазак. Господин Мркела је искусан опетаривац. Имамо играче које пратимо у свим линијама тима. Ако неко оде - реаговаћемо. Како прелазни рок буде одмицао, појављиваће се квалитетнији и јефитнији. Почетак прелазног рока је увек тежак“. 

Верујте ли да сте са Албертом Кањасом погодили центар мете?

„Племенит играч, играо сам против њега у Паниониосу. Велика је част имати играча из Примере. Јак је на лопти, искусан“.

Да ли је леви бек Жандер ваша жеља?

„Не бих желео да се тако формулише. Запазили смо га господин Косановић и ја када смо гледали мечизмеђу Аполона и Омоније током припрема на Кипру. Упао нам је у око. Посебно офанзивним карактеристикама“.

Када га очекујете на тренингу?

„Ових дана“.

Можда имате превише странаца у овом тренутку?

„Сагласан сам. Биће још одлазака и долазака. Пробаћемо да сведемо број странаца за оптималну меру. Незгодно је то, јер могу само четворица у првенству да играју“.

Ове године Звезда има другачију стратегију у прелазном року, ако се упореди са 2017. године. Тада су у жижи били повратници и Звездина деца, сада су у гро плану странци?

„Фокусирали смо се на играче који нису били стандардни. Вратили смо их у живот. Звезда је порасла. Прича се сад о већим цифрама. Ми морамо да будемо у оквирима како не бисмо угрозили све што смо постигли. Та бара повратника се није осушила, али другачиије се сад функционише“.

Остаје ли Милош Вулић или ће негде на позајмицу?

„Не знам ни ко ће да остане, ни ко ће да дође. Зависи то од много фактора. Хватамо за за неке ствари и причамо. Имамо буџет и на основу њега формирамо тим“.

Шта сте хтели да кажете?

„Звезда има велике дугове, мора да их сервисира. Требало би да направимо медицински блок, инфраструктуру. Ја бих као тренер могао да кажем стоп продаји појединих играча, али ме то не интересује. Дигнућу руку и на уштрб тима, јер ако се не уради сада инфраструктура онда не знам када ће. Морамо нешто да оставимо будућим генерацијама“.

Како бисте описали такмичарске циљеве за ову годину?

„Титула је приоиртет. Куп немамо дуго у нашим витринама, а у Европи да стигнемо што даље. Лако заборављамо репове прошлости који морају да се реше. Замењени су терени, хоћемо медицински блок. Велики клубови су много далеко по том питању“.

Да ли бисте били задвољни Лигом Европе?

„Хоћу да играмо добар фудбал, и будемо живи и здрави. Ништа унапред не обећавам“, скорман је, као и увек, Владан Милојевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар