Vladan Milojević podvukao crtu...

O formi Boaćija, Ivaniću, štoperima, Kanjasu i Žanderu… Analiza šefa stručnog štaba Crvene zvezde pred kraj pripremnog perioda.

Fudbal 30.06.2019 | 22:30
Vladan Milojević podvukao crtu...
Ostala je da se odigra još utakmica sa austrijskim drugoligašem Blau Vajsom (ponedeljak, 18 časova), ali komotno može da se podvuče crta ispod priprema crveno-belih u Vindišgarstenu. Bilo je pozitivnih stvari, ponajviše kad se povede reč o trčanju i agresiji. Ima i podataka koji Vladanu Milojeviću stvaraju nespokoj uoči početka sezone (samo dva gola u jakim proverama). Pojedinci su na dobrom putu da postanu protagonisti igre Crvene zvezde poput Milana Jevtovića. Drugi se, pak, još traže. Govorimo najviše o prvom napadaču crveno-belih, Ričmondu Boaćiju.

O svemu tome govorio je šef stručnog štaba Crvene zvezde. Svega se dotakao, ali je u obraćanju medijima tradcionalno bio umeren. Nije želeo previše da otkriva karte, pojedince je želeo da očinski zaštiti. Uz utisak da je zadovoljan viđenim.

„Lakše nam je bilo na ovim pripremama nego na prethodnim. Igrači su formirani, znaju principe igre i šta se od njih očekuje. Radili smo za sve ono što nas očekuje u takmičarskoj godini. Moram da pohvalim stručni štab, sve momke koji daju svakodnevno sve od sebe. Morate da shvatite da smo završili prvenstvo 24. maja, imali dve sedmice pauze, ušli u ritam gde je teško da balansirate. Dosta dobrih stvari smo uradili. Po povrtaku iz Austrije, radićemo na finalizaciji kako bismo maksimalno spremni bili za prvu utakmici. Samo nam je Suduva u glavi“, uverava Vladan Milojević.

Da li već imate tim za Litvance?

„Imam konture nečega što želim. Ima još dosta utakmica. Videćemo u kakvoj se stanju nalaze novi igrači. Izabraću tim koji može da odgovori zahtevima te utakmice“.

Brinete li zbog samo dva postignuta gola, i to iz prekida u jakim proverama? Bilo je mnogo promašaja...

„Ne brinem. Možemo uvek da postavljamo takva pitanja. Kad primate golove – zašto ih primate? Ili zašto ne dajete golove. Raduje me da stvarimo šanse, bio bih zabrinut ako ne dolazimo u završnu trećinu, ako nemamo udarce. Imali smo najviše u okvir gola protiv Zenita u poslednjih šest meseci. Uglavnom sa distance. Momci nemaju strah da završavaju udarce. Želim da gledam pozitivno. Momci daju sve od sebe, pravi su primer profesionalaca“.

Imate li utisak da vam nedostaje bar još jedan napadač?

„Nemamo manjak opcija. Odrađen je dobar posao u prelaznom roku, što smo želeli to smo i uradili. Gospodin Mrkela radi dobar posao. Videćemo šta će da bude sa Pavkovom. Blizu smo dovođenja Tomanea, tu je i Boaći, talentovani Krstović je pokazao mnogo, iako je rođen 2000. Imamo i Vukanovića, koji je ranije igrao špica“.

Da li ste uspeli da vratite strast u igru Crvene zvezde?

„Locirao sam to kao problem. Kad počne utakmica i trening morate da imate strast. Isto je tako i u vašem poslu. Džabe radite ako ne želite da budete najbolji. Negde je bilo opravdano što smo to izgubili. To smo mi, čim dođemo do nekog nivoa, koristimo alibi. Kao da imate džoker u ruci, izbacite odmah kao prvu kartu. To ne prihvatam i nikada neću. Moramo da stalno imamo strast, jer kako treniraš tako i igraš“.

Kako gledate na partije Boaćija? Deluje da se muči i da nije onaj isti igrač iz 2017?

„Stalno pravite poređenja. Nisu na mestu. Drugačija igra, drugačiji uslovi. Vukao je nezgodnu povredu, došao je iz kineskog prvenstva fizički nepripremljen, malo je igrao. A samo spreman može da pruža partije na visokom nivou. Kuburio je sa povredama, nismo ga imali poslednjih mesec dana“.

Hoće li ovo biti pripreme buđenja Mirka Ivanića?

„Ne bih o pojedincima u kolektivnom sportu. Talenat nikada nije bio sporan. Pokazao je da može da bude nosilac Zvezdine igre“.

Da li je vam je potrebno pojačanje na poziciji štopera?

„Trenutno su četvorica tu, pojedinci imaju dozvolu za odlazak. Gospodin Mrkela je iskusan opetarivac. Imamo igrače koje pratimo u svim linijama tima. Ako neko ode - reagovaćemo. Kako prelazni rok bude odmicao, pojavljivaće se kvalitetniji i jefitniji. Početak prelaznog roka je uvek težak“. 

Verujte li da ste sa Albertom Kanjasom pogodili centar mete?

„Plemenit igrač, igrao sam protiv njega u Panioniosu. Velika je čast imati igrača iz Primere. Jak je na lopti, iskusan“.

Da li je levi bek Žander vaša želja?

„Ne bih želeo da se tako formuliše. Zapazili smo ga gospodin Kosanović i ja kada smo gledali mečizmeđu Apolona i Omonije tokom priprema na Kipru. Upao nam je u oko. Posebno ofanzivnim karakteristikama“.

Kada ga očekujete na treningu?

„Ovih dana“.

Možda imate previše stranaca u ovom trenutku?

„Saglasan sam. Biće još odlazaka i dolazaka. Probaćemo da svedemo broj stranaca za optimalnu meru. Nezgodno je to, jer mogu samo četvorica u prvenstvu da igraju“.

Ove godine Zvezda ima drugačiju strategiju u prelaznom roku, ako se uporedi sa 2017. godine. Tada su u žiži bili povratnici i Zvezdina deca, sada su u gro planu stranci?

„Fokusirali smo se na igrače koji nisu bili standardni. Vratili smo ih u život. Zvezda je porasla. Priča se sad o većim ciframa. Mi moramo da budemo u okvirima kako ne bismo ugrozili sve što smo postigli. Ta bara povratnika se nije osušila, ali drugačiije se sad funkcioniše“.

Ostaje li Miloš Vulić ili će negde na pozajmicu?

„Ne znam ni ko će da ostane, ni ko će da dođe. Zavisi to od mnogo faktora. Hvatamo za za neke stvari i pričamo. Imamo budžet i na osnovu njega formiramo tim“.

Šta ste hteli da kažete?

„Zvezda ima velike dugove, mora da ih servisira. Trebalo bi da napravimo medicinski blok, infrastrukturu. Ja bih kao trener mogao da kažem stop prodaji pojedinih igrača, ali me to ne interesuje. Dignuću ruku i na uštrb tima, jer ako se ne uradi sada infrastruktura onda ne znam kada će. Moramo nešto da ostavimo budućim generacijama“.

Kako biste opisali takmičarske ciljeve za ovu godinu?

„Titula je prioirtet. Kup nemamo dugo u našim vitrinama, a u Evropi da stignemo što dalje. Lako zaboravljamo repove prošlosti koji moraju da se reše. Zamenjeni su tereni, hoćemo medicinski blok. Veliki klubovi su mnogo daleko po tom pitanju“.

Da li biste bili zadvoljni Ligom Evrope?

„Hoću da igramo dobar fudbal, i budemo živi i zdravi. Ništa unapred ne obećavam“, skorman je, kao i uvek, Vladan Milojević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar