Очајнички вапај Пепа Гвардиоле...

Формирање Суперлиге ће убити клупски фудбал! “Ако Барса и Реал изађу из Примере и не играју са Еспањолом, ко ће гледати такву лигу? Енглези то неће дозволити”, подвлачи Каталонац у интервјуу за медије у домовини.

Фудбал 30.06.2019 | 21:53
Очајнички вапај Пепа Гвардиоле...
Менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола не слаже се са оснивањем нове Суперлиге коју би чинили топ клубови Европе јер би то "убило" домаћи фудбал.

Бајерн и његов шеф Карл Хајнц Румениге нашли су се на челу групе богатих клубова која заговара оснивање новог такмичења, али једном од најбољих тренера на свету се та идеја нимало не допада, што је истакао и у интервјуу за каталонске медије.

"Не слажем се са идејом одмах да вам кажем. Неко мора да ми је најпре објасни, да ми укаже зашто мисли да је та идеја уопштено добра за фудбал. Ако се то догоди убићемо лигашки фудбал. Ако Барса и Реал изађу из Примере и не играју са Еспањолом, ко ће гледати такву лигу? Шпански фудбал ће умрети. У Енглеској су људи интелигентни, стадиони и у четвртој лиги су пуни и сигуран сам да тамошњи челници неће дозволити да есенција локалног фудбала изумре, за шта постоји опасност ако се оснује Суперлига", нагласио је Гвардиола.

Немоћ Каталонца да се докопа Лиге шампиона једина је мрља у трогодишњем вођењу Манчестер Ситија, али Пеп сматра да нема потребе мењати садашњи формат у најелитнијем клупском такмичењу.

"Чар Лиге шампиона је у томе што се не игра сваке недеље. Уколико бисмо имали лигу шампиона сваког викенда то би јој убило шарм. Барселона и Еспањол су потребни Каталонији, али и Шпанији. Што више тимов аиз овог региона у примери, то боље. Уколико убијемо домаћа такмичења, нико неће желкети да гледа тимове који се боре за пласман у Лигу Европе", упозорава Пеп Гвардиола.

Кормилар Грађана каже и да нико не сме да потцени шампионску титулу у Премијер лиги.

"Освојити првенство у Енглеској је јако тешко. Доказ за то је и податак да је Манчестер Сити први тим који је одбранио трофеј у последњих 11 година. Барселона је то, с друге стране, учинила толико пута, а имамо и пример Ливерпула који није видео титулу 30 година, али је имао сјајну сезону", закључио је Гвардиола. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар