Očajnički vapaj Pepa Gvardiole...

Formiranje Superlige će ubiti klupski fudbal! “Ako Barsa i Real izađu iz Primere i ne igraju sa Espanjolom, ko će gledati takvu ligu? Englezi to neće dozvoliti”, podvlači Katalonac u intervjuu za medije u domovini.

Fudbal 30.06.2019 | 21:53
Očajnički vapaj Pepa Gvardiole...
Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola ne slaže se sa osnivanjem nove Superlige koju bi činili top klubovi Evrope jer bi to "ubilo" domaći fudbal.

Bajern i njegov šef Karl Hajnc Rumenige našli su se na čelu grupe bogatih klubova koja zagovara osnivanje novog takmičenja, ali jednom od najboljih trenera na svetu se ta ideja nimalo ne dopada, što je istakao i u intervjuu za katalonske medije.

"Ne slažem se sa idejom odmah da vam kažem. Neko mora da mi je najpre objasni, da mi ukaže zašto misli da je ta ideja uopšteno dobra za fudbal. Ako se to dogodi ubićemo ligaški fudbal. Ako Barsa i Real izađu iz Primere i ne igraju sa Espanjolom, ko će gledati takvu ligu? Španski fudbal će umreti. U Engleskoj su ljudi inteligentni, stadioni i u četvrtoj ligi su puni i siguran sam da tamošnji čelnici neće dozvoliti da esencija lokalnog fudbala izumre, za šta postoji opasnost ako se osnuje Superliga", naglasio je Gvardiola.

Nemoć Katalonca da se dokopa Lige šampiona jedina je mrlja u trogodišnjem vođenju Mančester Sitija, ali Pep smatra da nema potrebe menjati sadašnji format u najelitnijem klupskom takmičenju.

"Čar Lige šampiona je u tome što se ne igra svake nedelje. Ukoliko bismo imali ligu šampiona svakog vikenda to bi joj ubilo šarm. Barselona i Espanjol su potrebni Kataloniji, ali i Španiji. Što više timov aiz ovog regiona u primeri, to bolje. Ukoliko ubijemo domaća takmičenja, niko neće želketi da gleda timove koji se bore za plasman u Ligu Evrope", upozorava Pep Gvardiola.

Kormilar Građana kaže i da niko ne sme da potceni šampionsku titulu u Premijer ligi.

"Osvojiti prvenstvo u Engleskoj je jako teško. Dokaz za to je i podatak da je Mančester Siti prvi tim koji je odbranio trofej u poslednjih 11 godina. Barselona je to, s druge strane, učinila toliko puta, a imamo i primer Liverpula koji nije video titulu 30 godina, ali je imao sjajnu sezonu", zaključio je Gvardiola. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar