НБА је и даље у чуду због његовог поступка!

Оставио 20-30 МИЛИОНА због Јеховиних сведока! Потез плејмејкера Индијане изненадио је многе. Шта о томе кажу његови саиграчи и послодавци. . .

Кошарка 01.07.2019 | 09:24
НБА је и даље у чуду због његовог поступка!
Дарен Колисон (31) донео је у суботу одлуку каква се не доноси често.  

Амерички плејмејкер из Калифорније оставио је за собом десетогодишњу НБА каријеру, али и сигурну будућност на највишем нивоу кошарке. Уместо тога, изабрао је Јеховине сведоке и волонтирање.

Вест о његовом повлачењу била је изненађење за читаву лигу, јер је у наредним годинама могао да заради бар половину новца који је до сада стекао.

Након што је у дресу Њу Орлеанса, Индијане, Даласа, Клиперса и Сакраменто Кингса стекао 43 милиона долара, Колисон се у суботу свесно одрекао новог уговора, према којем би бар две до три године зарађивао 10 до 12 милиона по сезони!

Добро обавештени новинар Адријан Војнаровски објавио је да је Колисон дуго разговарао са својим агентом Билом Дафијем и да је после свега одлучио је да је време за крај, што је и озваничио.

"Он је био један од мојих омиљених бекова са друге стране терена. Константно ме је подстицао, али је константно подсећао на то колико сам добар. Потпуно ка подржавам. Заправо, ишли смо неколико пута заједно на састанке Јеховиних сведока. Нисам ово очекивао, али сам срећан због њега", рекао је Мајлс Тарнер, Колисонов саиграч и центар Индијане.

"Вест о повлачењу Дарена Колисона ме је изненадила, као и многе друге. Индијана Пејсерс као организација не може довољно да захвали Дарену за све што је учинио, као и за његов велики допринос током два боравка. Без дилеме, учинио нас је бољим тимом и жртвовао се због тога. Носио се сјајно и на терену и ван њега и био је паклен играч. Желимо му само најбоље. То је заслужио", рекао је Кевин Причард, председник кошаркашких операција Пејсерса.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар