NBA je i dalje u čudu zbog njegovog postupka!

Ostavio 20-30 MILIONA zbog Jehovinih svedoka! Potez plejmejkera Indijane iznenadio je mnoge. Šta o tome kažu njegovi saigrači i poslodavci. . .

Košarka 01.07.2019 | 09:24
NBA je i dalje u čudu zbog njegovog postupka!
Daren Kolison (31) doneo je u subotu odluku kakva se ne donosi često.  

Američki plejmejker iz Kalifornije ostavio je za sobom desetogodišnju NBA karijeru, ali i sigurnu budućnost na najvišem nivou košarke. Umesto toga, izabrao je Jehovine svedoke i volontiranje.

Vest o njegovom povlačenju bila je iznenađenje za čitavu ligu, jer je u narednim godinama mogao da zaradi bar polovinu novca koji je do sada stekao.

Nakon što je u dresu Nju Orleansa, Indijane, Dalasa, Klipersa i Sakramento Kingsa stekao 43 miliona dolara, Kolison se u subotu svesno odrekao novog ugovora, prema kojem bi bar dve do tri godine zarađivao 10 do 12 miliona po sezoni!

Dobro obavešteni novinar Adrijan Vojnarovski objavio je da je Kolison dugo razgovarao sa svojim agentom Bilom Dafijem i da je posle svega odlučio je da je vreme za kraj, što je i ozvaničio.

"On je bio jedan od mojih omiljenih bekova sa druge strane terena. Konstantno me je podsticao, ali je konstantno podsećao na to koliko sam dobar. Potpuno ka podržavam. Zapravo, išli smo nekoliko puta zajedno na sastanke Jehovinih svedoka. Nisam ovo očekivao, ali sam srećan zbog njega", rekao je Majls Tarner, Kolisonov saigrač i centar Indijane.

"Vest o povlačenju Darena Kolisona me je iznenadila, kao i mnoge druge. Indijana Pejsers kao organizacija ne može dovoljno da zahvali Darenu za sve što je učinio, kao i za njegov veliki doprinos tokom dva boravka. Bez dileme, učinio nas je boljim timom i žrtvovao se zbog toga. Nosio se sjajno i na terenu i van njega i bio je paklen igrač. Želimo mu samo najbolje. To je zaslužio", rekao je Kevin Pričard, predsednik košarkaških operacija Pejsersa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar