Први агремани амбасадорима

Посао са новим именовањима амбасадора и конзула Босне и Херцеговине се приводи крају. Поједини су већ добили агремане и егзекватуре. Жеља Милорада Додика је испуњена, па је тако Синиша Михаиловић, дугодишњи уредник информативног програма РТРС-а, чије је именовање за позицију генералног конзула у Истанбулу изазвало највише пажње, добио егзекватуру, сазнаје БН.

Босна и Херцеговина 30.06.2019 | 16:36
Први агремани амбасадорима
Синиша Михаиловић, без икаквог искуства у свијету дипломатије, свакако ће остати упамћен по вибер преписци саГораном Суваром, у којој се наводи да ће Михаиловић дати Сувари 5 хиљада евра у замјену за дискредитацију опозиције у Српској. 

Бивши амбасадор БиХ у САД - у, те бивши амбасадор у ОЕБС – у, са искуством и бившег главног преговарача БиХ са Европском унијом, Игор Давидовић, поручује да је дипломатија Босне и Херцеговине рефлексија државе којој служи. Однос државе према дипломатији је исти као и према свим осталим институцијама.

Према нашим сазнањима, агреман за амбасадора БиХ у Сједињеним америчким државама добио је и Бојан Вујић из Бањалуке, бањалучки тенисер.

Оно што је у најмању руку занимљиво, јесте да Александар Врањеш, дугогодишњи савјетник Милорада Додика, који је именован за амбасадора у Хрватској, још чека агреман од Хрватске, иако је одлука послата још 6. маја.

Уколико одређена држава не да агреман за неког амбасадора у року од два мјесеца, сматра се да је то име прећутно одбијено.

Како сазнајемо, Сагласност од Уједињеног Краљевства је стигла за Вању Филиповића, који је иначе савјетник и страначки колега Жељка Комшића. Агремане су добили и Игор Жонтар, за амбасадора у Ватикан, као и Аида Смајић за амбасадора у Србији. Потврђена су и именовања Сидика Спахића, Синише Берјана, Данке Савић, Марка Милисава, Тарика Буквића, Иване Робовић и Ковиљке Шпирић.



БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

масала

30.06.2019 14:53

И Лепа Бабиц је добила поново Скопље,додуше мања функција али је ‘ајебала Милорада,он је вратио она поново на функцији, прццццц Миле ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

02.07.2019 16:21

Ма није могуце да се александру врањесу омакло. То сте ви погријесили, такав кадар

Name

Сам Мики

30.06.2019 14:55

Дајте Сувару за замјеника амбасадора. Он је најподобнији, таман добро сарадјује са Синисом Михајловицем !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.06.2019 16:37

Змај од Шипова је незаслужено остао без дипломатске позиције. А паметнији је и способнији од половине именованих.

Name

Сра...

30.06.2019 15:04

Сра... од дипломата.Тај Додик је стварно комплетан идиот.Па ти везе немају о дипломатији.Али и код других је исто.Код Хрвата је Зељко дипломатија с именовањем пријатеља из царсије, а код муслимана ходзинска дипломатија.Све у свему потпуни идиотлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Честитка

30.06.2019 15:15

Синиши Михаиловићу на избору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qw

30.06.2019 19:44

ШПИРИЋ СВЕ НА ЦРНУ ЛИСТУ ДОСТА СТАРИ ВОЛЕ ТЕБЕ ТВОЈИХ ШПИРИЋА И ДРВАРА. ЛОПОВЕ.