Prvi agremani ambasadorima

Posao sa novim imenovanjima ambasadora i konzula Bosne i Hercegovine se privodi kraju. Pojedini su već dobili agremane i egzekvature. Želja Milorada Dodika je ispunjena, pa je tako Siniša Mihailović, dugodišnji urednik informativnog programa RTRS-a, čije je imenovanje za poziciju generalnog konzula u Istanbulu izazvalo najviše pažnje, dobio egzekvaturu, saznaje BN.

Bosna i Hercegovina 30.06.2019 | 16:36
Prvi agremani ambasadorima
Siniša Mihailović, bez ikakvog iskustva u svijetu diplomatije, svakako će ostati upamćen po viber prepisci saGoranom Suvarom, u kojoj se navodi da će Mihailović dati Suvari 5 hiljada evra u zamjenu za diskreditaciju opozicije u Srpskoj. 

Bivši ambasador BiH u SAD - u, te bivši ambasador u OEBS – u, sa iskustvom i bivšeg glavnog pregovarača BiH sa Evropskom unijom, Igor Davidović, poručuje da je diplomatija Bosne i Hercegovine refleksija države kojoj služi. Odnos države prema diplomatiji je isti kao i prema svim ostalim institucijama.

Prema našim saznanjima, agreman za ambasadora BiH u Sjedinjenim američkim državama dobio je i Bojan Vujić iz Banjaluke, banjalučki teniser.

Ono što je u najmanju ruku zanimljivo, jeste da Aleksandar Vranješ, dugogodišnji savjetnik Milorada Dodika, koji je imenovan za ambasadora u Hrvatskoj, još čeka agreman od Hrvatske, iako je odluka poslata još 6. maja.

Ukoliko određena država ne da agreman za nekog ambasadora u roku od dva mjeseca, smatra se da je to ime prećutno odbijeno.

Kako saznajemo, Saglasnost od Ujedinjenog Kraljevstva je stigla za Vanju Filipovića, koji je inače savjetnik i stranački kolega Željka Komšića. Agremane su dobili i Igor Žontar, za ambasadora u Vatikan, kao i Aida Smajić za ambasadora u Srbiji. Potvrđena su i imenovanja Sidika Spahića, Siniše Berjana, Danke Savić, Marka Milisava, Tarika Bukvića, Ivane Robović i Koviljke Špirić.



BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

masala

30.06.2019 14:53

I Lepa Babic je dobila ponovo Skoplje,doduše manja funkcija ali je ‘ajebala Milorada,on je vratio ona ponovo na funkciji, prccccc Mile ...

ODGOVORITE
Name

Eh

02.07.2019 16:21

Ma nije moguce da se aleksandru vranjesu omaklo. To ste vi pogrijesili, takav kadar

Name

Sam Miki

30.06.2019 14:55

Dajte Suvaru za zamjenika ambasadora. On je najpodobniji, taman dobro saradjuje sa Sinisom Mihajlovicem !

ODGOVORITE
Name

Re

30.06.2019 16:37

Zmaj od Šipova je nezasluženo ostao bez diplomatske pozicije. A pametniji je i sposobniji od polovine imenovanih.

Name

Sra...

30.06.2019 15:04

Sra... od diplomata.Taj Dodik je stvarno kompletan idiot.Pa ti veze nemaju o diplomatiji.Ali i kod drugih je isto.Kod Hrvata je Zeljko diplomatija s imenovanjem prijatelja iz carsije, a kod muslimana hodzinska diplomatija.Sve u svemu potpuni idiotluk.

ODGOVORITE
Name

Čestitka

30.06.2019 15:15

Siniši Mihailoviću na izboru.

ODGOVORITE
Name

Qw

30.06.2019 19:44

ŠPIRIĆ SVE NA CRNU LISTU DOSTA STARI VOLE TEBE TVOJIH ŠPIRIĆA I DRVARA. LOPOVE.