Торино гори: Де Лихт од понедјељка у Јувентусу!

Обештећење 80. 000. 000 евра! Сви чекају расплет. . .

Фудбал 30.06.2019 | 17:55
Торино гори: Де Лихт од понедјељка у Јувентусу!
Чекала се Барселона, био је виђен Париз, а на крају ће Матијс де Лихт завршити у Торину!

Све је више потврда да ће Јувентус на крају завршити спектакуларни трансфер Ајаксовог капитена, један од највећих у историји фудбала када су у питању одбрамбени играчи, а торински лист Тутоспорт јавља да ће све бити озваничено већ у понедељак! Односно, фамозног 1. јула, када ће клубови моћи да региструју нове играче. 

Трансфер је „разбијен“ до најситнијих детаља, а на крају ће све три стране бити задовољне! Ајаксу за обештећење иде фиксно 67.000.000 евра, плус још 13.000.000 евра у, како је објашњено, релативно лако достижним бонусима. Де Лихту за годишњу плату иде 8.000.000 евра, плус још 4.000.000 евра у такође лако остваривим додацима.

Ватру додатних спекулација о томе да ће Де Лихт бити представљен већ сутра запалио је и сам Јувентус на друштвеним мрежама. Наиме, маркетинг тим Старе даме објавио је енигматични видео клип на којем стоји питање:

“Шта је то што нас издваја од других“, уз поруку да ће све бити јасно 1. јула. То је многе навело да размишљају о томе да је то управо Де Лихт.

Холанђанин ће тако постати један од најскупље плаћених дефанзиваца свих времена после Вирџила ван Дајка од 82.000.000 евра и Лукаса Ернандеза од такође 80.000.000 евра.

Оно што у овом тренутку никоме није јасно јесте – ко ће отићи из Јувентуса? Подсетимо, Бјанконери у овом тренутку имају Ђорђа Кјелинија као капитена, а у ротацији су још и Данијеле Ругани, који је недавно опет продужио уговор, као и Леонардо Бонући. Њега жели ПСЖ, о чему смо писали јуче, а новост је да му нуди уговор од 7.000.000 евра годишње. Међутим, у Италији кружи прича да је Маурисио Сари већ обавио разговор с Бонућијем и да му је јасно ставио до знања да је његовим плановима за наредну сезону. Поред тога спекулише се да ће и одлични Мерих Демирал остати, што значи да ће Јувентус у ротацији имати чак петорицу штопера. Не изгледа као реална могућност, мада ништа није искључено.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар