Torino gori: De Liht od ponedjeljka u Juventusu!

Obeštećenje 80. 000. 000 evra! Svi čekaju rasplet. . .

Fudbal 30.06.2019 | 17:55
Torino gori: De Liht od ponedjeljka u Juventusu!
Čekala se Barselona, bio je viđen Pariz, a na kraju će Matijs de Liht završiti u Torinu!

Sve je više potvrda da će Juventus na kraju završiti spektakularni transfer Ajaksovog kapitena, jedan od najvećih u istoriji fudbala kada su u pitanju odbrambeni igrači, a torinski list Tutosport javlja da će sve biti ozvaničeno već u ponedeljak! Odnosno, famoznog 1. jula, kada će klubovi moći da registruju nove igrače. 

Transfer je „razbijen“ do najsitnijih detalja, a na kraju će sve tri strane biti zadovoljne! Ajaksu za obeštećenje ide fiksno 67.000.000 evra, plus još 13.000.000 evra u, kako je objašnjeno, relativno lako dostižnim bonusima. De Lihtu za godišnju platu ide 8.000.000 evra, plus još 4.000.000 evra u takođe lako ostvarivim dodacima.

Vatru dodatnih spekulacija o tome da će De Liht biti predstavljen već sutra zapalio je i sam Juventus na društvenim mrežama. Naime, marketing tim Stare dame objavio je enigmatični video klip na kojem stoji pitanje:

“Šta je to što nas izdvaja od drugih“, uz poruku da će sve biti jasno 1. jula. To je mnoge navelo da razmišljaju o tome da je to upravo De Liht.

Holanđanin će tako postati jedan od najskuplje plaćenih defanzivaca svih vremena posle Virdžila van Dajka od 82.000.000 evra i Lukasa Ernandeza od takođe 80.000.000 evra.

Ono što u ovom trenutku nikome nije jasno jeste – ko će otići iz Juventusa? Podsetimo, Bjankoneri u ovom trenutku imaju Đorđa Kjelinija kao kapitena, a u rotaciji su još i Danijele Rugani, koji je nedavno opet produžio ugovor, kao i Leonardo Bonući. Njega želi PSŽ, o čemu smo pisali juče, a novost je da mu nudi ugovor od 7.000.000 evra godišnje. Međutim, u Italiji kruži priča da je Maurisio Sari već obavio razgovor s Bonućijem i da mu je jasno stavio do znanja da je njegovim planovima za narednu sezonu. Pored toga spekuliše se da će i odlični Merih Demiral ostati, što znači da će Juventus u rotaciji imati čak petoricu štopera. Ne izgleda kao realna mogućnost, mada ništa nije isključeno.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar