Новак и Рафа су ме учинили бољим играчем!

Роџеру Федереру су после јубиларне десете титуле у Халеу порасли апетити.

Тенис 30.06.2019 | 19:30
Новак и Рафа су ме учинили бољим играчем!
Осмоструки шампион Вимблдона, рекордер по броју вимблдонских пехара у Опен ери и у 38. години верује да може да стигне до деветог тријумфа на чувениом турниру.

Федерер је уочи почетка 133. шампионата на травнатим теренима Ол Ингландс клуба поручио да је заиста права срећа што велика тројка светског тениса и даље у форми и бележи добре резултате.

“Сјајно је за овај спорт. Не дешава се често тако нешто. То показује да свако од нас има сјајне каријере. Вероватно их и имамо. Можда звучи забавно, али увек мислите да један другом нешто одузимате. Можда и јесте тако. Истовремено, један другог теремо да достигнемо нове висине, да поправимо рецимо Рафин скор на трави, Новаков на бетону или мој на шљаци, не знам. Постајемо бољи захваљујући оној другој двојици. Мени је то забавно, надам се да су љубитељи тениса уживали у свему. Јер ми смо другачији карактери. Играмо на свим турнирима и то прилично дуго. Људи нас знају по свим интервјуима, такође, јер су нас на терену већ гледали”, изјавио је Федерер.

Уочи турнира било је доста говора о одређивању носилаца на трећем Гренд слему сезоне, посебно је то засметало Рафаелу Надалу.

То померање му је по многим оценама донело тежи жреб, али Федерер сматра да ће поставка носилаца имати мало утицаја на то ко ће освојити титулу.

“Знали смо како функционише систем. Мислим да вас награђује ако играте добро на трави. Десило се да сам ја ове године профитирао. Кевин Андерсон такође. Момци који је требало да буду носиоци, остали су испод црте. То је већа прича од ове. Само то што је Рафа постављен на нижу позицију носиоца донело је причу”, каже Федерер.

Двојица шампиона би, према жребу, могли да се састану у полуфиналу, али до тога је далек пут.

Надала чека много тежи посао и потенцијална нагазна мина већ у другом колу, Аустралијанац Ник Киријос, играч који га је пре пет година победио у Лондону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар