Novak i Rafa su me učinili boljim igračem!

Rodžeru Federeru su posle jubilarne desete titule u Haleu porasli apetiti.

Tenis 30.06.2019 | 19:30
Novak i Rafa su me učinili boljim igračem!
Osmostruki šampion Vimbldona, rekorder po broju vimbldonskih pehara u Open eri i u 38. godini veruje da može da stigne do devetog trijumfa na čuveniom turniru.

Federer je uoči početka 133. šampionata na travnatim terenima Ol Inglands kluba poručio da je zaista prava sreća što velika trojka svetskog tenisa i dalje u formi i beleži dobre rezultate.

“Sjajno je za ovaj sport. Ne dešava se često tako nešto. To pokazuje da svako od nas ima sjajne karijere. Verovatno ih i imamo. Možda zvuči zabavno, ali uvek mislite da jedan drugom nešto oduzimate. Možda i jeste tako. Istovremeno, jedan drugog teremo da dostignemo nove visine, da popravimo recimo Rafin skor na travi, Novakov na betonu ili moj na šljaci, ne znam. Postajemo bolji zahvaljujući onoj drugoj dvojici. Meni je to zabavno, nadam se da su ljubitelji tenisa uživali u svemu. Jer mi smo drugačiji karakteri. Igramo na svim turnirima i to prilično dugo. Ljudi nas znaju po svim intervjuima, takođe, jer su nas na terenu već gledali”, izjavio je Federer.

Uoči turnira bilo je dosta govora o određivanju nosilaca na trećem Grend slemu sezone, posebno je to zasmetalo Rafaelu Nadalu.

To pomeranje mu je po mnogim ocenama donelo teži žreb, ali Federer smatra da će postavka nosilaca imati malo uticaja na to ko će osvojiti titulu.

“Znali smo kako funkcioniše sistem. Mislim da vas nagrađuje ako igrate dobro na travi. Desilo se da sam ja ove godine profitirao. Kevin Anderson takođe. Momci koji je trebalo da budu nosioci, ostali su ispod crte. To je veća priča od ove. Samo to što je Rafa postavljen na nižu poziciju nosioca donelo je priču”, kaže Federer.

Dvojica šampiona bi, prema žrebu, mogli da se sastanu u polufinalu, ali do toga je dalek put.

Nadala čeka mnogo teži posao i potencijalna nagazna mina već u drugom kolu, Australijanac Nik Kirijos, igrač koji ga je pre pet godina pobedio u Londonu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar