Ђорђевић објаснио Италијанима...

Ми Срби још осећамо жар према националном тиму, за њу се не игра због славе и богатства! Стратег Орлова о начину на који би морало да се наступа за дрес са државним грбом.

Кошарка 30.06.2019 | 23:50
Ђорђевић објаснио Италијанима...
Селектор Србије Александар Ђорђевић сматра да државни тимови морају да буду приоритет у комплетном кошаркашком систему и да за њих увек морају да играју најбољи играчи.

Он сматра да игра за репрезентацију мора да представља чисту спортску амбицију, а не борбу за навовац и славу.

Ипак, велики проблем су представили ти ФИБА прозори, који су практично онемогућили да се најбољи играчи одазову својим репрезентацијама.

"Прозори су створили вештачки поредак, најбољи играчи увек морају да играју за национални тим. То је обавеза према систему, спонзорима, инсатицујима и навијачима. За светско првенство позивам најбоље играче, укључујући и оне из НБА лиге. Национални тимови су важни, ми Срби још увек осећамо "ватру" у нашој земљи. Оно што сам осећао када је Југославија освојила СП у Манили 1978. године, то ме је навело да постанем играч и шампион. Говорим о емоционалном утицају, о играчу са 11 година који је сањао да уради нешто важно за свој национални тим. Не за новац, славу или богатство, већ за чисту спортску амбицију", рекао је Ђорђевић за Газету дело Спорт.

Његови доласком у Виртус покренуте су амбиције повратка клуба у врх италијанске кошарке.

"Витрус је данас истоијски дуго коришћени Ферари. Мој циљ је да га претворим у потпуно нови Ферари. Сви желе и виде Виртус као велики клуб из прошлости, али није лако. Потребна нам је понизност, морамо да схватимо на који начин можемо да се побољшамо. Сви би волели да виде борбу за Скудето Виртус - Олимпија Милано. Живим и радим да то може да се догоди у наредној сезони, то је за мене увек најважније", поручио је Ђорђевић.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар