Đorđević objasnio Italijanima...

Mi Srbi još osećamo žar prema nacionalnom timu, za nju se ne igra zbog slave i bogatstva! Strateg Orlova o načinu na koji bi moralo da se nastupa za dres sa državnim grbom.

Košarka 30.06.2019 | 23:50
Đorđević objasnio Italijanima...
Selektor Srbije Aleksandar Đorđević smatra da državni timovi moraju da budu prioritet u kompletnom košarkaškom sistemu i da za njih uvek moraju da igraju najbolji igrači.

On smatra da igra za reprezentaciju mora da predstavlja čistu sportsku ambiciju, a ne borbu za navovac i slavu.

Ipak, veliki problem su predstavili ti FIBA prozori, koji su praktično onemogućili da se najbolji igrači odazovu svojim reprezentacijama.

"Prozori su stvorili veštački poredak, najbolji igrači uvek moraju da igraju za nacionalni tim. To je obaveza prema sistemu, sponzorima, insaticujima i navijačima. Za svetsko prvenstvo pozivam najbolje igrače, uključujući i one iz NBA lige. Nacionalni timovi su važni, mi Srbi još uvek osećamo "vatru" u našoj zemlji. Ono što sam osećao kada je Jugoslavija osvojila SP u Manili 1978. godine, to me je navelo da postanem igrač i šampion. Govorim o emocionalnom uticaju, o igraču sa 11 godina koji je sanjao da uradi nešto važno za svoj nacionalni tim. Ne za novac, slavu ili bogatstvo, već za čistu sportsku ambiciju", rekao je Đorđević za Gazetu delo Sport.

Njegovi dolaskom u Virtus pokrenute su ambicije povratka kluba u vrh italijanske košarke.

"Vitrus je danas istoijski dugo korišćeni Ferari. Moj cilj je da ga pretvorim u potpuno novi Ferari. Svi žele i vide Virtus kao veliki klub iz prošlosti, ali nije lako. Potrebna nam je poniznost, moramo da shvatimo na koji način možemo da se poboljšamo. Svi bi voleli da vide borbu za Skudeto Virtus - Olimpija Milano. Živim i radim da to može da se dogodi u narednoj sezoni, to je za mene uvek najvažnije", poručio je Đorđević.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar