Терзић оштар као ријетко кад!

Играчице које одбију да играју за репрезентацију треба казнити одузимањем националне пензије! Таквих примера, срећом, није било превише у српском државном тиму.

Остали спортови 30.06.2019 | 16:58
Терзић оштар као ријетко кад!
Трофејни селектор женске одбојкашке репрезенације Србије Зоран Терзић сматра да оне играчице које само због циља узимања националне пензије играју за државни тим, а потом одбијају даље позиве, треба казнити одузимањем исте.

Терзић сматра да то није поштено према комплетној селекцији, репрезентацији и држави, која додељује то признање.

"Можда сам ја мало нереалан и необјективан када говорим о играчицама. Ипак су то девојке које проводе много времена са мном и наш однос се не своди само на релацију тренер-играч, већ је нешто дубљи. Мислим да код нас тако нешто не постоји. Хајде да кажем, убеђен сам, надам се да не постоји ниједна која је дошла са искључивом намером да дође до националне пензије и да је то једини основ због којег долази да игра за репрезентацију", рекао је Терзић на Спортклуб.

Таквих примера, срећом, није било превише.

"Опет, за све ове године колико сам у репрезентацији, било је случајева где после неког краћег времена девојке, ретке морам да кажем, дођу и саопште да неће више да играју. По мом мишљењу тада настаје проблем, јер то није поштено према екипи, репрезентацији, држави која ти даје национално признање... Оно се не добија за једно освојено такмичење, већ за целокупан рад у репрезентацији. Ако се твоја каријера сведе на једно такмичење или само неколико година, онда по мом мишљењу играч није заслужио националну пензију. Без обзира да ли је освојио златну олимпијску или светску медаљу у тих годину или две дана. Колико год чудно звучало, мислим да би можда требало неке играче, ограничићу се овом приликом само на женску одбојку, казнити одузимањем националне пензије", додао је Терзић.

Селектор поручује да је такве ситуације лако проценити.

"Нема ту шта да се доказује. Прво, неке ствари се добро знају. Играч који је ту 15 година и који нема паузу и који тренира и игра сваке године, који нема годишњи одмор, једног дана дође и каже имам неке године, разговара са мном, седнемо и договоримо се. Није проблем и да тражи да пропусти неко такмичење. Седнемо и договоримо се. Друго је када играч сам реши да више неће. Треба да дођеш, да седнемо, да се договоримо, да некако помогнемо, да те ослободимо такмичења. Да на крају и не играш. Али да те не интересује, кажеш нећу, окренеш се и одеш. То би требало да буде кажњиво. Како, о томе може да се прича. Али би требало то урадити".

Ипак, имена није хтео да спомиње.

"У Савезу сам говорио, у јавности никад. То су неке ствари које треба урадити на прави начин. Ако се договоримо сви заједно да се покрене иницијатива, да се јавно каже, зна се како се то ради, ко даје саопштење и тако даље. Није моје да причам о именима. Не желим да поменем једно или два, а да заборавим треће. Има, не много. Што се мене тиче, спреман сам да се каже, ако се сви договоримо", поручио је Терзић за Спортклуб.

Извор: Спорт клуб

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар