Terzić oštar kao rijetko kad!

Igračice koje odbiju da igraju za reprezentaciju treba kazniti oduzimanjem nacionalne penzije! Takvih primera, srećom, nije bilo previše u srpskom državnom timu.

Ostali sportovi 30.06.2019 | 16:58
Terzić oštar kao rijetko kad!
Trofejni selektor ženske odbojkaške reprezenacije Srbije Zoran Terzić smatra da one igračice koje samo zbog cilja uzimanja nacionalne penzije igraju za državni tim, a potom odbijaju dalje pozive, treba kazniti oduzimanjem iste.

Terzić smatra da to nije pošteno prema kompletnoj selekciji, reprezentaciji i državi, koja dodeljuje to priznanje.

"Možda sam ja malo nerealan i neobjektivan kada govorim o igračicama. Ipak su to devojke koje provode mnogo vremena sa mnom i naš odnos se ne svodi samo na relaciju trener-igrač, već je nešto dublji. Mislim da kod nas tako nešto ne postoji. Hajde da kažem, ubeđen sam, nadam se da ne postoji nijedna koja je došla sa isključivom namerom da dođe do nacionalne penzije i da je to jedini osnov zbog kojeg dolazi da igra za reprezentaciju", rekao je Terzić na Sportklub.

Takvih primera, srećom, nije bilo previše.

"Opet, za sve ove godine koliko sam u reprezentaciji, bilo je slučajeva gde posle nekog kraćeg vremena devojke, retke moram da kažem, dođu i saopšte da neće više da igraju. Po mom mišljenju tada nastaje problem, jer to nije pošteno prema ekipi, reprezentaciji, državi koja ti daje nacionalno priznanje... Ono se ne dobija za jedno osvojeno takmičenje, već za celokupan rad u reprezentaciji. Ako se tvoja karijera svede na jedno takmičenje ili samo nekoliko godina, onda po mom mišljenju igrač nije zaslužio nacionalnu penziju. Bez obzira da li je osvojio zlatnu olimpijsku ili svetsku medalju u tih godinu ili dve dana. Koliko god čudno zvučalo, mislim da bi možda trebalo neke igrače, ograničiću se ovom prilikom samo na žensku odbojku, kazniti oduzimanjem nacionalne penzije", dodao je Terzić.

Selektor poručuje da je takve situacije lako proceniti.

"Nema tu šta da se dokazuje. Prvo, neke stvari se dobro znaju. Igrač koji je tu 15 godina i koji nema pauzu i koji trenira i igra svake godine, koji nema godišnji odmor, jednog dana dođe i kaže imam neke godine, razgovara sa mnom, sednemo i dogovorimo se. Nije problem i da traži da propusti neko takmičenje. Sednemo i dogovorimo se. Drugo je kada igrač sam reši da više neće. Treba da dođeš, da sednemo, da se dogovorimo, da nekako pomognemo, da te oslobodimo takmičenja. Da na kraju i ne igraš. Ali da te ne interesuje, kažeš neću, okreneš se i odeš. To bi trebalo da bude kažnjivo. Kako, o tome može da se priča. Ali bi trebalo to uraditi".

Ipak, imena nije hteo da spominje.

"U Savezu sam govorio, u javnosti nikad. To su neke stvari koje treba uraditi na pravi način. Ako se dogovorimo svi zajedno da se pokrene inicijativa, da se javno kaže, zna se kako se to radi, ko daje saopštenje i tako dalje. Nije moje da pričam o imenima. Ne želim da pomenem jedno ili dva, a da zaboravim treće. Ima, ne mnogo. Što se mene tiče, spreman sam da se kaže, ako se svi dogovorimo", poručio je Terzić za Sportklub.

Izvor: Sport klub

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar