Одлази, али као капитен!

Шпанац добија награду за десетогодишњи боравак у клубу.

Фудбал 30.06.2019 | 19:49
Одлази, али као капитен!
Величина клуба се мери по историји, резултатима и броју освојених трофеја, али и по начину на који се односи према својим играчима. Посебно онима који су га озбиљно задужили. Манчестер Сити је донео одлуку за поштовање, доделио је капитенску траку Давиду Силви, иако је овај одбио да потпише двогодишњи уговор са клубом, већ је донео одлуку да га напусти на крају следеће сезоне.

Може се рећи да је за то најзалужнији Ђозеп Гвардилоа, који свом играчу жели да додели неку врсту награде за све што је пружио у протеклом периоду.

Након одласка Венсана Компанија, Шпанац је постао играч са најдужим стажом у клубу. Стигао је 2010. године из Валенсије за 28.750.000 евра, а до сада је одиграо 395 мечева у небескоплавом дресу, што је више од поливине укупних мечева у играчкој каријери. Био је главни део великог пројекта на Етихаду, где је освојио четири шампионске титуле, два ФА купа и четири Лига купа.

"Завршава се циклус, заокружена прича. Никада не могу да видим себе како играм против Манчестер Ситија у неком другом тиму. Десет година - то је то", поручио је недавно Силва, очигледно наговестивши повратак у Шпанију. Можда баш у Валенсију, одакле је све почело.

Силва има 33 године, а у наредној ће као капитен покушати да оствари недосањан сан са Манчестер Ситијем, а то је покушај да се коначно стигне на кров Европе. Грађани имају континуитет добрих игара и тим који је сада већ дуго на окупу, остало је још само да се поклопе коцкице на евросцени. Био би то најбољи могући опроштај Давида Силве.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар