Odlazi, ali kao kapiten!

Španac dobija nagradu za desetogodišnji boravak u klubu.

Fudbal 30.06.2019 | 19:49
Odlazi, ali kao kapiten!
Veličina kluba se meri po istoriji, rezultatima i broju osvojenih trofeja, ali i po načinu na koji se odnosi prema svojim igračima. Posebno onima koji su ga ozbiljno zadužili. Mančester Siti je doneo odluku za poštovanje, dodelio je kapitensku traku Davidu Silvi, iako je ovaj odbio da potpiše dvogodišnji ugovor sa klubom, već je doneo odluku da ga napusti na kraju sledeće sezone.

Može se reći da je za to najzalužniji Đozep Gvardiloa, koji svom igraču želi da dodeli neku vrstu nagrade za sve što je pružio u proteklom periodu.

Nakon odlaska Vensana Kompanija, Španac je postao igrač sa najdužim stažom u klubu. Stigao je 2010. godine iz Valensije za 28.750.000 evra, a do sada je odigrao 395 mečeva u nebeskoplavom dresu, što je više od polivine ukupnih mečeva u igračkoj karijeri. Bio je glavni deo velikog projekta na Etihadu, gde je osvojio četiri šampionske titule, dva FA kupa i četiri Liga kupa.

"Završava se ciklus, zaokružena priča. Nikada ne mogu da vidim sebe kako igram protiv Mančester Sitija u nekom drugom timu. Deset godina - to je to", poručio je nedavno Silva, očigledno nagovestivši povratak u Španiju. Možda baš u Valensiju, odakle je sve počelo.

Silva ima 33 godine, a u narednoj će kao kapiten pokušati da ostvari nedosanjan san sa Mančester Sitijem, a to je pokušaj da se konačno stigne na krov Evrope. Građani imaju kontinuitet dobrih igara i tim koji je sada već dugo na okupu, ostalo je još samo da se poklope kockice na evrosceni. Bio bi to najbolji mogući oproštaj Davida Silve.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar