Голд куп: Канађани и Борјан частили сиротињу!

Хаити са Мексиком у полуфиналу Голд купа! Острвљани преокренули од 0:2 до 3:2, док је Ел Три тек на пенале савладао Коста Рику.

Фудбал 30.06.2019 | 10:57
Голд куп: Канађани и Борјан частили сиротињу!
Од јутрос је познат први полуфинални пар на овогодишњем издању Голд купа, а чине га Хаити и Мексико.

Најсиромашнија земља западне хемисфере направила је историјски успех у Хјустону пошто је преокренула и од 0:2 на полувремену искористивши опуштање и силне киксове противника из најсеверније земље Америка славивши са 3:2. Канада се, како кажу и тамошњи, силно разочарани меидји "самоуништила", у чему је значајан утицај имао и њен голман, Милан Борјан. Али кренимо редом.

Подмлађени тим чувара мреже Црвене звезде доминирао је током првих 45 минута и деловало је да ће се без икаквих проблема прошетати кроз четвртфинални сусрет. Први гол на мечу, већ у 18. минут дело је Џонатана Дејвида, 19-годишњег нападача Отаве који се шест пута уписао на листу стрелаца на овом Голд куп. Момак пореклом управо са Хаитија је леп продор крунисао "куцањем" лопте под мрежу репрезентације земље за коју је такође могао да наступа.

А када је 10 минута касније било 2:0, захваљујући поготку Лукаса Кавалинија, деловало је да је све готово. У тим моментима репрезентација Земље јавиоровог лишћа доминирала је тереном.

Али, на полувремену Хаићани су успели да се "ресетују", док су Канађани очигледно прерано помислили да је посао завршен. Да нешто не функционише у њиховом редовима видело се одмах на почетку након "одбрамбеног гафа" прво штопера Маркуса Годиња који је преслабо вратио лопту ка Борјану, који пак није најбоље одреаговао што је искористио Дакенс Назон. Нада коју се јавила, Хаићани су пригрлили и кренули на све или ништа. Помогла им је нова грешка одбране противника, то јест безглава интервенција Годиња који је покосио противничког играча у казненом простору. Судија није имао другу опцију него да покаже на белу тачку са које је прецизан био Ерв Базил.

Младим Канађанина је, што би се рекло "ушла вода у уши" и све је било готово у76. минуту када је Вајлд-Доналд Герије оплодио додавање Назона и последњи пут на овом Голд купу "пробушио" Борјана.



Напето, и то веома пре тога је било и у свих 120+ минута игре на НРГ стадиону у Хјустону у којем се такође умало догодио преокрет, али се фаворизовани Мексико пак спасао бољим извођењем једанаестераца славивши након 1:1 (5:4) над Коста Риком. Ел Три, који је имао чак 60 посто посед лопте у четвртфиналу је повео при самом крају првог полувремена Раул Хименеза, нападача Вулверхемптона.

Убрзо пошто су се екипе са одмора вратиле на терен Коста Рика се изборила за најстрожу казну, а прецизан је био легендарни Брајан Руиз. Пошто након регуларног дела утакмице, а потом и продужетака није више било погодака, полуфиналиста је решен извођењем једанаестераца, који су лоше кренули по Мексико пошто Хименез из првог покушаја није успео да затресе мрежу Леонела Ледезме. На његову срећу до краја серије саборци су му били прецизни, док су код Коста Рике погрешили Рендал Леал и Кејшер Фулер за велико "домаћинско" славље на трибинама стадиона у Тексасу.



Полуфинале Голд купа између Хаитија и Мексика игра се у Глендејлу у среду од 04.00 по средњоевропском времену. Вечерас су на програму преостали мечеви четврфинала, од 23.30 играју Јамајка и Панама, 02.00 домаћин и бранилац титуле САД са маленим Курасаом, највећим и најлепшим изненађењем овог такмичења.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар