КАН: Ово није био дан за голове - три меча, НУЛА голова!

Разочарали Камерун и Гана, заиграо и Овусу.  Без голова у великом дербију.

Фудбал 30.06.2019 | 10:19
КАН: Ово није био дан за голове - три меча, НУЛА голова!
Није било голова у првом мечу дана на Купу афричких нација, нема их ни на другом. Дерби између Камеруна и Гане окончан је без победника, али далеко више разлога за задовољство имају изабраници Кларенса Седорфа који ће извесно пронаћи пут до осмине финала. Са друге стране, састав Квесија Апије ће у последњем колу морати да савлада Гвинеју Бисао.

Када се све сагледа, Гана има за чим да жали јер је у финишу утакмице створила неколико озбиљних прилика. Резервиста Овусу Квабена је протресао пречку само минут након уласка на терен, док је у 90. минуту Андре Онана у ситуацији један на један изашао као победник над Ендијем Јадомом.

Гана је фуриозно кренула, па су две добре шансе на почетку меча имали Касим и Атсу, али су у финишу првог полувремена узвратили Н'Жи и Басонг. Андре Ају ће жалити приликом из 54. минута, а Басонг за оном из 76, када су дефанзивци Гане блокирали његов ударац. Коначно, Квабена и Јадом су само комплетирали серију прекршаја два тима.

На терену се нашао и везиста Чукаричког Самуел Овусу, који је ушао у 15. минуту уместо повређеног Кристијана Атсуа. Ипак, утакмица је по квлаитету била испод свих очекивања, с обзиром да се ради о великом дербију.

Без голова је окончан и последњи меч данашњег дана. Бенин и Гвинеја Бисау су у правој ревији промашаја поделили плен, па Бенин након два одиграна кола има исто толико бодова, док је Гвинеја освојила први бод и има чему да се нада у последњем мечу против Гане. Бенин ће на мегдан првопласираном тиму групе Ф Камеруну.

Много туче и тек понека шанса: Мауританији историјски бод, Васиљевићу брига пред последње коло. Ангола није успела да искористи разлику у квалитету - 0:0.

Нисмо гледали спектакуларан фудбал у досадашњем току Купа афричких нација, али имамо кандидата за најлошији меч на турниру. У окршају између Мауританије и Анголе виђено је много "туче", чак и превише, уз тек понеку лепу фудбалску акцију и изразиту прилику. На крају, далеко више разлога за задовољство имају репрезентативци Мауританије, који су дошли до историјског бода на свом дебитантском наступу на овом турниру, док селекцији Срђана Васиљевића остаје за бригу последње коло и меч са одличним Малијем, где ће тражити пут до осмине финала - 0:0.

Довољно је рећи да је на мечу виђено тек 12 удараца са обе стране, од чега је један и то шут играча Анголе ишао у оквир гола. Мауританија је имала три солидне шансе, две је пропустио Дијаките, а једну АдамаБа. Ангола је била знатно конкретнија, два пута је у првом полувремену претила преко Камписа, а шансу утакмице у 63. минуту није успео да искористи Вилсон Едуардо, чији је ударац завршио поред леве стативе. Коначно, мрежа Мауританије се тресла у 90. минуту, када је погодак постигао Жералдо, али је он оправдано поништен због офсајда.

Мауританија се овим бодом укључила и у борбу за пролазак у наредну фазу такмичења, али ће у последњем колу морати да савлада фаворизовани Тунис.

АФРИЧКИ КУП НАЦИЈА, ГРУПНА ФАЗА - 2. КОЛО

Група А

Среда
Уганда – Зимбабве 1:1 (1:1)
/Окви 12 – Билијат 40/

Египат - ДР Конго 2:0 (2:0)
/Ел Мохамади 25, Салах 43/

Група Б

Среда
Нигерија - Гвинеја 1:0 (0:0)
/Омеруо 73/

Четвртак
Мадагаскар - Бурунди 1:0 (0:0)
/Илаимахаритра 76/

Група Ц

Четвртак
Сенегал - Алжир 0:1 (0:0)
/Белаили 49/

Кенија - Танзанија 3:2 (1:2)
/Олунга 39, 80, Омоло 62 - Мсува 6. Самата 40/

Група Д

Петак
Мароко - Обала Слоноваче 1:0 (1:0)
/Несири 23/

Јужна Африка - Намибија 1:0 (0:0)
/Зунгу 68/

Група Е

Петак
Тунис - Мали 1:1 (0:0)
/Казри 70 - Самасеку 60/

Субота
Мауританија - Ангола 0:0

Група Ф

Субота:
Камерун - Гана 0:0

Бенин - Гвинеја 0:0



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар