KAN: Ovo nije bio dan za golove - tri meča, NULA golova!

Razočarali Kamerun i Gana, zaigrao i Ovusu.  Bez golova u velikom derbiju.

Fudbal 30.06.2019 | 10:19
KAN: Ovo nije bio dan za golove - tri meča, NULA golova!
Nije bilo golova u prvom meču dana na Kupu afričkih nacija, nema ih ni na drugom. Derbi između Kameruna i Gane okončan je bez pobednika, ali daleko više razloga za zadovoljstvo imaju izabranici Klarensa Sedorfa koji će izvesno pronaći put do osmine finala. Sa druge strane, sastav Kvesija Apije će u poslednjem kolu morati da savlada Gvineju Bisao.

Kada se sve sagleda, Gana ima za čim da žali jer je u finišu utakmice stvorila nekoliko ozbiljnih prilika. Rezervista Ovusu Kvabena je protresao prečku samo minut nakon ulaska na teren, dok je u 90. minutu Andre Onana u situaciji jedan na jedan izašao kao pobednik nad Endijem Jadomom.

Gana je furiozno krenula, pa su dve dobre šanse na početku meča imali Kasim i Atsu, ali su u finišu prvog poluvremena uzvratili N'Ži i Basong. Andre Aju će žaliti prilikom iz 54. minuta, a Basong za onom iz 76, kada su defanzivci Gane blokirali njegov udarac. Konačno, Kvabena i Jadom su samo kompletirali seriju prekršaja dva tima.

Na terenu se našao i vezista Čukaričkog Samuel Ovusu, koji je ušao u 15. minutu umesto povređenog Kristijana Atsua. Ipak, utakmica je po kvlaitetu bila ispod svih očekivanja, s obzirom da se radi o velikom derbiju.

Bez golova je okončan i poslednji meč današnjeg dana. Benin i Gvineja Bisau su u pravoj reviji promašaja podelili plen, pa Benin nakon dva odigrana kola ima isto toliko bodova, dok je Gvineja osvojila prvi bod i ima čemu da se nada u poslednjem meču protiv Gane. Benin će na megdan prvoplasiranom timu grupe F Kamerunu.

Mnogo tuče i tek poneka šansa: Mauritaniji istorijski bod, Vasiljeviću briga pred poslednje kolo. Angola nije uspela da iskoristi razliku u kvalitetu - 0:0.

Nismo gledali spektakularan fudbal u dosadašnjem toku Kupa afričkih nacija, ali imamo kandidata za najlošiji meč na turniru. U okršaju između Mauritanije i Angole viđeno je mnogo "tuče", čak i previše, uz tek poneku lepu fudbalsku akciju i izrazitu priliku. Na kraju, daleko više razloga za zadovoljstvo imaju reprezentativci Mauritanije, koji su došli do istorijskog boda na svom debitantskom nastupu na ovom turniru, dok selekciji Srđana Vasiljevića ostaje za brigu poslednje kolo i meč sa odličnim Malijem, gde će tražiti put do osmine finala - 0:0.

Dovoljno je reći da je na meču viđeno tek 12 udaraca sa obe strane, od čega je jedan i to šut igrača Angole išao u okvir gola. Mauritanija je imala tri solidne šanse, dve je propustio Dijakite, a jednu AdamaBa. Angola je bila znatno konkretnija, dva puta je u prvom poluvremenu pretila preko Kampisa, a šansu utakmice u 63. minutu nije uspeo da iskoristi Vilson Eduardo, čiji je udarac završio pored leve stative. Konačno, mreža Mauritanije se tresla u 90. minutu, kada je pogodak postigao Žeraldo, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

Mauritanija se ovim bodom uključila i u borbu za prolazak u narednu fazu takmičenja, ali će u poslednjem kolu morati da savlada favorizovani Tunis.

AFRIČKI KUP NACIJA, GRUPNA FAZA - 2. KOLO

Grupa A

Sreda
Uganda – Zimbabve 1:1 (1:1)
/Okvi 12 – Bilijat 40/

Egipat - DR Kongo 2:0 (2:0)
/El Mohamadi 25, Salah 43/

Grupa B

Sreda
Nigerija - Gvineja 1:0 (0:0)
/Omeruo 73/

Četvrtak
Madagaskar - Burundi 1:0 (0:0)
/Ilaimaharitra 76/

Grupa C

Četvrtak
Senegal - Alžir 0:1 (0:0)
/Belaili 49/

Kenija - Tanzanija 3:2 (1:2)
/Olunga 39, 80, Omolo 62 - Msuva 6. Samata 40/

Grupa D

Petak
Maroko - Obala Slonovače 1:0 (1:0)
/Nesiri 23/

Južna Afrika - Namibija 1:0 (0:0)
/Zungu 68/

Grupa E

Petak
Tunis - Mali 1:1 (0:0)
/Kazri 70 - Samaseku 60/

Subota
Mauritanija - Angola 0:0

Grupa F

Subota:
Kamerun - Gana 0:0

Benin - Gvineja 0:0



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar