Најезда комараца у Бијељини

Становници Семберије суочавају се са најездом комараца. По устаљеном правилу градских власти, запрашивање и ове године касни. Грађани страхују од зараза које инсекти могу да пренесу.

Република Српска 29.06.2019 | 22:29
Најезда комараца у Бијељини
Лопатица за мушице, спреј, електронски уређаји, разне креме и медикаменти... Становници Семберије принуђени су користе све и свашта за одбрану од комараца. Само у посљедњих пет година на овом подручју бројност ових инсеката се повећала и до двадесет пута. Осим што опсједају села, приобална и мочварна подручја, комарци у ројевима круже и центром града.

“Ово је инвазија. Напорно је, поготово у сеоским срединама. Не можемо цвијеће да залијемо, поготово да приђемо неким влажним површинама. Требало је то раније да се уради”, кажу грађани за БН ТВ.

Они додају да не могу бити напољу у најљепшим дјеловима дана, ујутро и увече.

Грађани тврде да не могу да сједе у градском парку са малом дјецом и критикују градске власти због дугог чекања.

Али, чекање је у Бијељини дугогодишња пракса. Иако стручњаци тврде да је запрашивање најбоље обавити у прољеће, власти Бијељине дочекале су средину љета и ескалацију проблема. Руководство града похвалило се раније да је за ову намјену дато 300.000 КМ. Међутим, џаба. Сузбијање комараца које је било заказано од 20.06. до 05.07. прекинуто је, а резултати су изостали.

Осим тога што сметају у обављању свакодневних активности, комарци, иако се нама тако не чини, преносе нека од најопаснијих обољења, међу којима маларију и грозницу Западног Нила.

“Бојимо се највише за дјецу, а касније и за старије људе”, наводе грађани.

Власти Бијељине нису штедиле ни када је ријеч о сузбијању глодара, бар тако тврде. Скоро 60 хиљада марака из градског буџета дато је за ову намјену. Наводно, због тендерских протокола и јагме неколико предузећа за овај новац, изостали су жељени резултати. Дератизација касни, а Семберијом мишеви коло воде.



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Младен!

30.06.2019 06:21

Наравно, градска управа о овом проблему мудро ћути. Шта њих брига за комарце, важна је њихова свијетла будућност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

У

30.06.2019 09:56

У Грцкој се попови моле против најезде инсеката мозда би и код нас успјело!

Name

Комарац

30.06.2019 10:49

Де бо оставите нас на миру. И цуке луталице уједају по парку нико их не дира.

ОДГОВОРИТЕ