Тест: Добар отпор Звезде, али Зенит је јачи!

Звезда пружила добар отпор, али изгубила од Зенита.  Милојевић изабрао најбоље за мегдан са Русима. Гол Азмуна у 38. минуту превагнуо је на страну противника.  Звезда бомбардовала из свих позиција: Луњов бранио као Јашин! Црвено-бели одиграли одличан меч, али ипак поражени од Зенита – 0:1.

Фудбал 29.06.2019 | 20:42
Тест: Добар отпор Звезде, али Зенит је јачи!
После два ремија од по 1:1, са румунским Клужом и кипарским Аполоном, Црвена звезда је у суботу у оквиру припрема у Аустрији изгубила од Зенита из Санкт Петербурга - 0:1 (0:1)!

Тренер српског шампиона је за пријатељски меч у Бишофсхофену одредио изузетно јак састав. Од играча који су током претходне сезоне углавном чинили најбољих 11, на клупи је остао само Филип Стојковић.

Евидентно је да су овом утакмицом почеле озбиљније припреме црвено-белих за меч првог кола квалификација за Лигу шампиона против Судуве, који их чека кроз 10 дана.

Екипи се данас прикључио и Хозе Алберто Кањас, али га, разумљиво, није било на терену.

Он је имао прилику да на делу види нове саиграче, а деби у дресу Звезде имаће у понедељак, у дуелу са Блау Вајсом.

Сергеј Семак, тренер Зенита, такође је извео изузетно респектабилан тим, са Банетом Ивановићем у стартних 11, па је то била веома добра провера Звездине спремности и одличан репер учињеног у претходним данима.

Погодак који је Русима донео вођство, испоставиће се и победу, после одбитка је постигао нападач из Ирана Сардар Азмун у 38. минуту.

Црвена звезда је нешто офанзивније почела друго полувреме, уз новог штопера Радована Панкова, који је добио шансу заменивши капитена Вујадина Савића.

Српски тим је неколико пута запретио голу противника, најозбиљније преко Марка Гобељића и Мирка Иванића, али није успео да постигне погодак.

Са друге стране, Азмун је наставио да мучи одбрану црвено-белих, а пропустио је и једну велику прилику да из контранапда дуплира предност своје екипе.

Резервиста Милан Јевтовић је пред сам крај утакмице имао велику шансу за изједначење, али у ситуацији "један на један" није успео да надмудри голмана, па је Звезда ипак доживела први пораз током актуелне предсезоне.

Резултат са овог меча свакако није у првом плану, а Милојевићеви изабраници су показали да могу да се носе са екипама попут Зенита, будући да су у већем делу других 45 минута контролисали игру и били потпуно равноправан ривал.

Звезда ће и наредне дане провести у Аустрији, где је наредни меч чека у понедељак, са аустријским друголигашем Блау Вајсом.

Након тога ће одрадити последње припреме за почетак сезоне.

Као вода у ципели, ниједан пораз није добар. Макар преко пута био и скупоцени руски Зенит, али Црвена звезда је одиграла утакмицу на нивоу издања из Лиге шампиона. Једина замерка на рачун изабраника Владана Милојевића биће поглед на семафор (0:1), за остало тренер Црвене звезде може да салутира изабраницима и почасти их војничким поздравом: „Врло добро“.

То што је голман Зенита Луњов био убедљиво најбољи актер меча довољно говори о томе да се Црвена звезда одлично испрсила пред четом чију капитенску траку носи Бранислав Ивановић. Звездин манвар одиграо је готов пефектан меч, добивши тркачку битку са колегама из Зенита. Јесте Марко Марин у два наврата пустио магију, али је Звездина константа био Мирко Иванић. Његово издање представљао је персонификацију плејмејкерских способности. Проигравао је саиграче, шуњао се иизмеђу линије и нудио као озбиљно решење. Бомбардовао је руски гол из свих позиција и права је штета што је Луњов био на нивоу из Лиге шампиона.

Звезда је поново изгледала као тим задојен страшћу, спреман да да се надиграва са много квалитетнијима од себе. Баш као у већем делу Милојевићевог мандата…. Утисак би био перфектан да Луњовније бранио као Јашин.

Било је то јасно неких 24 сата пре меча, по последњим инструкцијама Владана Милојевића, да сусрет са Зенитом експедиција црвено-белих не гледа као на пријатељско одмеравање снаге. Око 1.000 српских изељеника, пристиглих у Бишефсховен, могло је већ да буде туширано у 30. секунди када је Дзјуба оставио лопту Азмуну, а Вујадин Савић реакцијом на гол линији спасао сигуран погодак.

Од тог момента Црвена звезда је играла најбољу утакмицу у Аустрији, са акцентом на дисциплину и поштовање и најситнијих тактичких финеса. Зенит је употпуности укочен, па је руском шампиону, суоченим са тркачки расположеним везним редом Владана Милојевића, остало само да гађа дугим лоптама Артема Дзјубу. Није вредела ни брзина Азмуна, ни искуство Ригонија. Хомогненост Милојевићевог блока био је неокрњен.

Репрезентативац Русије Дзјуба деловао је као гломазан, покретљиви шифоњер, од кога мора да се одбија сваки ривал. Међутим, Немања Милуновић је играо можда и најбољу партију од када носи црвено-бели дрес. Добро је тресао Дзјубу, и имао помоћ свеприустног Бранка Јовичића. Момак из Чачка као да се флешбековао у 2017. годину када је пружао најбоље партије у каријери. Кидисао је на Дзјубу и везисте Зенита као пуштени питбул са ланца, и био прави осигурач Звездине равноправности.

Права је штета што су ланчано погрешили фудбалери Црвене звезде у 38. минуту и дозволили Жиркову да се убаци, а затим и Азмуну да други шут Зенита у оквир Поповићевог гола буде погодак.

И тај податак довољно говори колико су играчи Црвене звезде били мотивисани. На другој страни Луњов је два пута хватао одличне ударце Мирка Иванића. Бивши капитен Војводине коначно је одиграо меч флертујућ са максимумом. Стално се понављао, стално се нудио и био између линија Зенитовог тима. Штета што није искористио магију Марина када је по линији избацио Смољникова и Ракицког и подигао публику на ноге.

Имао је још један добар покушај Марко Марин, и појачао утисак о тркачки одличном мечу црвено-белих. Оцену су црвено-бели снизили поменутим везаним грешкама у 38. минуту. Да тога није било вероватно би добили гомилу похвала и од врло енергичног Владана Милојевића.

Мало мање тактички стега видели смо у наставку утакмице. Звезда је могла да буде нокаутирана, али је Поповић после грешке Панкова и Милуновића зауставио Азмуна у зицер ситуације. Био је то виђен погодак. Али је општи утисак да су црвено-бели заслужили изједначење, пре него да приме гол. Српски шампион ослањао се на врло добру партију Мирка Иванића. Звездин везиста стално је гурао лопту напред, жељан преузимања одговорности и конкретног учинка. Сјајно је Иванић проиграо Боаћија 63. минуту, али је Луњовпоново добро интервенисао. Голман Зенита био је јунак и приликом бомбе Гобељића, зауставио је и центашут Бена који је ишао право на ногу пробуђеног Боаћија.

И то није све. И после измена је било врело пред голом Зенита. И опет је тај Луњов удрао стопка, бацајући у неверицу комплетан стручни штаб Црвене звезде. Баш је требао Звезди гол. Због самопуздања и претходне две партије.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЗЕНИТ 0:1
/Азмун 38/

Стадион: Спортплац у Бишефсховену
Гледалаца: 1.000
Судија: Борјан Јегер

Црвена звезда: Поповић - Гобељић, Милуновић, Савић, Родић - Јованчић, Јовичић - Бен, Иванић, Марин - Боаћи.

клупа: Васиљевић, Крстовић, Стојковић, Вулић, Вукановић, Симић, Панков, Јирка, Јевтовић, Ебисилио, Бабић

Зенит Санкт Петербург: Лунев - Смољников, Ивановић, Ракитски, Жирков - Дриуси, Нобоа, Оздоев, Ригони - Дзјуба, Азмун.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар