Штета! Кецмановић испустио меч лопту и пао у првом финалу!

Сонего сломио храброг Кецмановића и освојио титулу у Анталији! Млади српски тенисер Миомир Кецмановић поражен је од Лоренца Сонега у финалу АТП турнира у Анталији са 2-1 у сетовима.  Српског тинејџера и поред пораза чека велики скок на АТП листи.  Кецмановићу измакла титула, обезбедио пласман каријере! Упркос поразу у првом финалу Мастерса које је обезбедио Србин ће након турнира заузети место међу првих 65 тенисера света, што ће бити његов најбољи учинак у каријери.

Тенис 29.06.2019 | 17:40
Штета! Кецмановић испустио меч лопту и пао у првом финалу!
Пехар је био на дохват руке. Први у каријери, у првом финалу. Али, велику шансу је испустио Миомир Кецмановић и после тога се све окренуло. Млади српски тенисер није успео да освоји пехар, поражен је у свом првом АТП финалу у каријери, у Анталији, од Лоренца Сонега – 6:7, 7:6, 6:1.

Кључни тренутак за Кецмановића десио се у другом сету код резултата 5:4, када је имао меч лопту на сервис Италијана. Међутим, Сонегу се није стегла рука, напротив, сјајно је одсервирао у тој ситуацији, успео да се спасе и да сачува гем.

Отишао је потом други сет у тај-брејк, где је Сонего одиграо боље, добио га и изједначио на 1:1.

У трећем, одлучујућем делу меча, Кецмановић је потпуно стао, подбацио, два брејка је направио Сонега и са 6:1 дошао до победе.

Без обзира на пораз, младог српског тенисера чека велики скок на АТП листи. Биће од понедељка најбоље рангиран у каријери, мада би да је победио, дошао на ивицу првих 50.

Нови изазов за Кецмановића креће у понедељак, када ће заиграти на Вимблдону. Први ривал биће му Карбалес Баена.

Млади српски тенисер Миомир Кецмановић поражен је на АТП турниру у Анталији, пошто је у три сета као победник изашао Италијано Лоренца Сонега – 7:6, 6:7, 1:6.

Деветнаестогодишњи Београђанин пропустио је меч лопту у 10. гему другог сета и после тога пао у игри, што се посебно видело у тај-брејку и од средине одлучујућег сета.

Треба, ипак, рећи да је Италијан био ближи освајању првог сета, јер је имао четири сет лопте, али ниједну није искористио.

У трећем сету српски тенисер је остао без снаге и Сонего је за двадесетак минута сломио његов отпор.

Без обзира на пораз и први трофеј Сонега, Кецмановић ће много напредовати на АТП листи и биће међу 65 најбољих на свету, што му је пласман каријере.

Он је јуче успео да осигура прво финале у каријери победивши Аустралијанца Џордана Томпсона у мечу са три тај-брејка. Ипак, није успео да оствари победу само дан касније, очито и због трага умора који су оба меча оставила на њему.

Турнир у Анталији играо се за наградни фонд од 445.690 евра.

Кецмановић нема много времена за туговање јер се одмах након овог турнира спрема за пут за Лондон, где ће од понедељка учествовати на Вимблдону.

Кецмановић и Сонего одиграли су веома тежак меч, што говори податак да је први сет трајао 70 минута.

Миомир је у првом сету спасао неколико брејк лопти, а потом и сет лопти. Некако је успео да уведе меч у тај-брејк, у којем му се све исплатило.

Тринаести гем првог сета добија резултатом 7:5, чиме је дошао на корак до прве титуле у каријери.

У другом сету је меч био без неких изненађења, али је игра била далеко од незанимљиве. Првих осам гемова су тенисери поделили "на равне части", да би се драма наставила када је Кецмановић имао 5:4 у другом сету и 40:30 у десетом гему.

Ипак је Сонего успео да одличним сервисом освоји неколико важних поена, потом стигне и до потпуног преокрета и добије 10. гем, па је на семафору писало 5:5. У наредна два гема није било изненађења, па смо имали тај-брејк.

У тај брејку је Сонегов сервис итекако дошао до изражаја, успео је да снажним сервисима стекне лепу предност. Кецмановић се борио колико је могао, али је ипак други сет припао Сонегу.

У трећем сету, видели смо апсолутну доминацију Лоренца Сонега, направио је чак два брејка и успео да их потврди добрим сервисом и резултатом 6:1 крунише сјајну игру и да тако освоји титулу АТП турнира у Анталији.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар