Šteta! Kecmanović ispustio meč loptu i pao u prvom finalu!

Sonego slomio hrabrog Kecmanovića i osvojio titulu u Antaliji! Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je od Lorenca Sonega u finalu ATP turnira u Antaliji sa 2-1 u setovima.  Srpskog tinejdžera i pored poraza čeka veliki skok na ATP listi.  Kecmanoviću izmakla titula, obezbedio plasman karijere! Uprkos porazu u prvom finalu Mastersa koje je obezbedio Srbin će nakon turnira zauzeti mesto među prvih 65 tenisera sveta, što će biti njegov najbolji učinak u karijeri.

Tenis 29.06.2019 | 17:40
Šteta! Kecmanović ispustio meč loptu i pao u prvom finalu!
Pehar je bio na dohvat ruke. Prvi u karijeri, u prvom finalu. Ali, veliku šansu je ispustio Miomir Kecmanović i posle toga se sve okrenulo. Mladi srpski teniser nije uspeo da osvoji pehar, poražen je u svom prvom ATP finalu u karijeri, u Antaliji, od Lorenca Sonega – 6:7, 7:6, 6:1.

Ključni trenutak za Kecmanovića desio se u drugom setu kod rezultata 5:4, kada je imao meč loptu na servis Italijana. Međutim, Sonegu se nije stegla ruka, naprotiv, sjajno je odservirao u toj situaciji, uspeo da se spase i da sačuva gem.

Otišao je potom drugi set u taj-brejk, gde je Sonego odigrao bolje, dobio ga i izjednačio na 1:1.

U trećem, odlučujućem delu meča, Kecmanović je potpuno stao, podbacio, dva brejka je napravio Sonega i sa 6:1 došao do pobede.

Bez obzira na poraz, mladog srpskog tenisera čeka veliki skok na ATP listi. Biće od ponedeljka najbolje rangiran u karijeri, mada bi da je pobedio, došao na ivicu prvih 50.

Novi izazov za Kecmanovića kreće u ponedeljak, kada će zaigrati na Vimbldonu. Prvi rival biće mu Karbales Baena.

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je na ATP turniru u Antaliji, pošto je u tri seta kao pobednik izašao Italijano Lorenca Sonega – 7:6, 6:7, 1:6.

Devetnaestogodišnji Beograđanin propustio je meč loptu u 10. gemu drugog seta i posle toga pao u igri, što se posebno videlo u taj-brejku i od sredine odlučujućeg seta.

Treba, ipak, reći da je Italijan bio bliži osvajanju prvog seta, jer je imao četiri set lopte, ali nijednu nije iskoristio.

U trećem setu srpski teniser je ostao bez snage i Sonego je za dvadesetak minuta slomio njegov otpor.

Bez obzira na poraz i prvi trofej Sonega, Kecmanović će mnogo napredovati na ATP listi i biće među 65 najboljih na svetu, što mu je plasman karijere.

On je juče uspeo da osigura prvo finale u karijeri pobedivši Australijanca Džordana Tompsona u meču sa tri taj-brejka. Ipak, nije uspeo da ostvari pobedu samo dan kasnije, očito i zbog traga umora koji su oba meča ostavila na njemu.

Turnir u Antaliji igrao se za nagradni fond od 445.690 evra.

Kecmanović nema mnogo vremena za tugovanje jer se odmah nakon ovog turnira sprema za put za London, gde će od ponedeljka učestvovati na Vimbldonu.

Kecmanović i Sonego odigrali su veoma težak meč, što govori podatak da je prvi set trajao 70 minuta.

Miomir je u prvom setu spasao nekoliko brejk lopti, a potom i set lopti. Nekako je uspeo da uvede meč u taj-brejk, u kojem mu se sve isplatilo.

Trinaesti gem prvog seta dobija rezultatom 7:5, čime je došao na korak do prve titule u karijeri.

U drugom setu je meč bio bez nekih iznenađenja, ali je igra bila daleko od nezanimljive. Prvih osam gemova su teniseri podelili "na ravne časti", da bi se drama nastavila kada je Kecmanović imao 5:4 u drugom setu i 40:30 u desetom gemu.

Ipak je Sonego uspeo da odličnim servisom osvoji nekoliko važnih poena, potom stigne i do potpunog preokreta i dobije 10. gem, pa je na semaforu pisalo 5:5. U naredna dva gema nije bilo iznenađenja, pa smo imali taj-brejk.

U taj brejku je Sonegov servis itekako došao do izražaja, uspeo je da snažnim servisima stekne lepu prednost. Kecmanović se borio koliko je mogao, ali je ipak drugi set pripao Sonegu.

U trećem setu, videli smo apsolutnu dominaciju Lorenca Sonega, napravio je čak dva brejka i uspeo da ih potvrdi dobrim servisom i rezultatom 6:1 kruniše sjajnu igru i da tako osvoji titulu ATP turnira u Antaliji.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar