ПСЖ промијенио плочу: Може Нејмар!

За 130. 000. 000 евра и двојицу од четворице! Свеци спремни да преговарају са Барселоном. . .

Фудбал 29.06.2019 | 23:30
ПСЖ промијенио плочу: Може Нејмар!
Барселона чека 1. јула да активира откупну клаузулу Антоана Гризмана за 120.000.000 евра, али из позадине ради и на још већем трансферу - повратку Нејмара.

Бразилац је пристао на све Барсине услове само да се врати у Каталонију и побегне из Пари Сен Жермена. Пристаће на мању плату, одустаће од тужбе 26.000.000 евра које је потраживао од Барселоне, јавно ће се извинити... Урадиће све што се од њега тражи. И најважније: у наредним данима и недељама ће правити притисак на ПСЖ да га прода у Барселону.

Нејмаров одлазак до пре неколико недеља није био опција за ПСЖ, а онда је и Насер Ал Келаифи решио да размисли о томе. Да ли му је Нејмар баш толико битан?

Није тајна да постоји огроман ривалитет на релацији Париз – Барселона и да богати Арапи не могу да смисле Каталонце због свега што се дешавало последњих година. Али чак ни њима сујета није толика да одбију добру пословну прилику. Нејмарова звезда у Паризу сија све слабије, није оправдао огроман уложен новац, зарађује превеликих 36.000.000 евра по сезони и може да буде окидач за одлазак Мбапеа на којем лежи будућност клуба.

Зато су у Паризу решили да чују шта им се нуди из Барслеоне. Цена ће бити папрена и ПСЖ ће сигурно у евентуалним преговорима малтретирати Каталонце као они њих пре две године. Прво се помињало да неће пристати на разговоре испод понуде од 300.000.000 евра, али јасно је да је то само била претња без утицаја на Барсине планове. Потом се шушкало да Свеци траже 222.000.000 евра колико су и палтили Барси за обештећење, а сада стиже и трећа вест.

Угледни Паризијен јавља да је ПСЖ одредио нову понуду за Каталонце. Свеци траже између 130.000.000 и 150.000.000 у парама плус двојицу од четворице Барсиних играча. А то су: Усман Дембеле, Иван Ракитић, Самуел Умтити и Филипе Кутињо.

Чини се да би се Барса најтеже одрекла Умтитија после неуспеха да доведе Де Лихта, али код осталих би могла да размисли. Са Гризманом и Нејмаром, уз Месија и Суареза, места за Дембелеа једноставно нема. А није ни постао оно што се очекивало. Још драстичнија је ситуација са Кутињом. Доведен као најскупљи играч у историји клуба, Бразилац није успео да испуни висока очекивања. Чак му је и публика звиждала, па је и њему свега преко главе. Затражио је од управе клуба да га прода ако дође права понуда. ПСЖ га је и раније хтео, био је на прагу преласка код њих из Ливерпула док им га Барса није отела испред носа.

Проблем је што Барса вреднује и Кутиња, и Дембелеа на макар 100.000.000 евра. Што значи да обојица никако не могу да буду део трансфера. Али један од њих плус Ракитић би могла да буде понуда која ће све задовољити. Што се Ракитића тиче, његови најбољи дани су прошлост. Данас не вреди више од 40.000.00 евра, али је проблем што му се не иде из клуба и до сада је одбијао све понуде.

Спауница око Нејмара тек почиње...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар