PSŽ promijenio ploču: Može Nejmar!

Za 130. 000. 000 evra i dvojicu od četvorice! Sveci spremni da pregovaraju sa Barselonom. . .

Fudbal 29.06.2019 | 23:30
PSŽ promijenio ploču: Može Nejmar!
Barselona čeka 1. jula da aktivira otkupnu klauzulu Antoana Grizmana za 120.000.000 evra, ali iz pozadine radi i na još većem transferu - povratku Nejmara.

Brazilac je pristao na sve Barsine uslove samo da se vrati u Kataloniju i pobegne iz Pari Sen Žermena. Pristaće na manju platu, odustaće od tužbe 26.000.000 evra koje je potraživao od Barselone, javno će se izviniti... Uradiće sve što se od njega traži. I najvažnije: u narednim danima i nedeljama će praviti pritisak na PSŽ da ga proda u Barselonu.

Nejmarov odlazak do pre nekoliko nedelja nije bio opcija za PSŽ, a onda je i Naser Al Kelaifi rešio da razmisli o tome. Da li mu je Nejmar baš toliko bitan?

Nije tajna da postoji ogroman rivalitet na relaciji Pariz – Barselona i da bogati Arapi ne mogu da smisle Katalonce zbog svega što se dešavalo poslednjih godina. Ali čak ni njima sujeta nije tolika da odbiju dobru poslovnu priliku. Nejmarova zvezda u Parizu sija sve slabije, nije opravdao ogroman uložen novac, zarađuje prevelikih 36.000.000 evra po sezoni i može da bude okidač za odlazak Mbapea na kojem leži budućnost kluba.

Zato su u Parizu rešili da čuju šta im se nudi iz Barsleone. Cena će biti paprena i PSŽ će sigurno u eventualnim pregovorima maltretirati Katalonce kao oni njih pre dve godine. Prvo se pominjalo da neće pristati na razgovore ispod ponude od 300.000.000 evra, ali jasno je da je to samo bila pretnja bez uticaja na Barsine planove. Potom se šuškalo da Sveci traže 222.000.000 evra koliko su i paltili Barsi za obeštećenje, a sada stiže i treća vest.

Ugledni Parizijen javlja da je PSŽ odredio novu ponudu za Katalonce. Sveci traže između 130.000.000 i 150.000.000 u parama plus dvojicu od četvorice Barsinih igrača. A to su: Usman Dembele, Ivan Rakitić, Samuel Umtiti i Filipe Kutinjo.

Čini se da bi se Barsa najteže odrekla Umtitija posle neuspeha da dovede De Lihta, ali kod ostalih bi mogla da razmisli. Sa Grizmanom i Nejmarom, uz Mesija i Suareza, mesta za Dembelea jednostavno nema. A nije ni postao ono što se očekivalo. Još drastičnija je situacija sa Kutinjom. Doveden kao najskuplji igrač u istoriji kluba, Brazilac nije uspeo da ispuni visoka očekivanja. Čak mu je i publika zviždala, pa je i njemu svega preko glave. Zatražio je od uprave kluba da ga proda ako dođe prava ponuda. PSŽ ga je i ranije hteo, bio je na pragu prelaska kod njih iz Liverpula dok im ga Barsa nije otela ispred nosa.

Problem je što Barsa vrednuje i Kutinja, i Dembelea na makar 100.000.000 evra. Što znači da obojica nikako ne mogu da budu deo transfera. Ali jedan od njih plus Rakitić bi mogla da bude ponuda koja će sve zadovoljiti. Što se Rakitića tiče, njegovi najbolji dani su prošlost. Danas ne vredi više od 40.000.00 evra, ali je problem što mu se ne ide iz kluba i do sada je odbijao sve ponude.

Spaunica oko Nejmara tek počinje...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar