Срби нападају Вимблдон...

Лајовић може на Новака у 3. колу, шта чека остале? Осим Новака Ђоковића, Србија ће на Вимблдону имати још петорицу представника у мушкој конкуренцији.  Јоровићева против Керкхов, Крунићева на Мухову.  Најбоље рангирана српска тенисерка Ивана Јоровић такмичење на Вимблдону отвара мечом у првом колу против квалификанткиње Лесли Керкхов из Холандије.  Ђоковић креће од Колшрајбера, не може на Надала и Федерера пре финала.  Новак Ђоковић играће против Немца Филипа Колшрајбера у првом колу Вимблдона, а тај меч је на програму у понедељак у 14х на Главном терену.

Тенис 29.06.2019 | 20:11
Срби нападају Вимблдон...
Ђоковић је надиграо Немца 6:3, 6:0 у осмини финала Мастерса у Риму пре неколико недеља, а пре тога и у Монаку 6:3, 4:6, 6:4, док га је Колшрајбер савладао у Индијан Велсу 6:4, 6:4.

Србин се налази у супротној половини "костура" на Вимблдону од Рафаела Надала и Роџера Федерера.

То значи да најбољи тенисер света са својим највећим ривалима може да се сретне тек у финалу турнира.

Ђоковићев потенцијални ривали у другом колу су Денис Кудла и Малек Џазири, а у трећој рунди бисмо могли да имамо српски дерби јер би могао да се сретне са Душаном Лајовићем.

У евентуалном четвртфиналу се очекује да игра против Гаела Монфиса или Данила Медведева, док је најзвучније име које би могло да се нађе на Ђоковићевом путу у четвртфиналу Стефанос Циципас.

Најтеже препреке у Ђоковићевом делу костура су Александар Зверев и четврти носилац Кевин Андерсон, који су потенцијални ривали у полуфиналу турнира.

Српску експедицију у Лондону чине још Душан Лајовић, Ласло Ђере, Јанко Типсаревић, Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић.

Лајовић је 32. фаворит турнира, а у првом колу га чека дуел са 52. играчем света Хубертом Хуркачем из Пољске.

Уколико га победи, потенцијални ривали у другом колу су Ернестс Гулбис из Летоније и Леонардо Мајер из Аргентине, а већ у трећем би пут могао да му се укрсти са Ђоковићем.

Прочитајте још Ђоковић креће од Колшрајбера, не може на Надала и Федерера пре финала

Типсаревић је имао повољан жреб захваљујући "заштићеном" пласману на АТП, а играће са 67. играчем планете Јошихитом Нишиоком из Јапана.

У случају победе у другом колу ће играти са победником дуела између прошлогодишњег финалисте Кевина Андерсона из Јужне Африке и Француза Пјер-Ига Ербера.

Што се тиче младог Кецмановића, он Вимблдон почиње против 72. тенисера са АТП листе Роберта Карбаљеса Баене из Шпаније.

Потенцијални ривали у другом колу су му Француз Беноа Пер и Аргентинац Хуан Игнасио Лондеру, а већ у трећој рунди га чека изузетно тешка препрека у виду шестог фаворита турнира Александра Зверева.

Сва тројица – Лајовић, Типсаревић и Кецмановић налазе се у делу "костура" у којем је и Ђоковић.

С друге стране, у другој половини где су главни фаворити Рафаел Надал и Роџер Федерер су Ласло Ђере и Филип Крајиновић.

Ђере, који је поред Ђоковића и Лајовића такође носилац (31), у првом колу ће играти против Аргентинца Гвида Андреоција који је 116. на АТП листи, а онда би у другој рунди чекао победника дуела Џон Милман (Аустралија) – Уго Делијен (Боливија). Потенцијални противник у трећем колу је Аустријанац Доминик Тим, пети носилац Вимблдона.

Што се тиче Крајиновића, он турнир почиње против Немца Доминика Копфера који је 132. на АТП, а после се укршта са победником дуела између Дијега Шварцмана из Аргентине и Метјуа Ебдена из Аустралије.

Други носилац Роџер Федерер ће у првом колу играти против Лојда Хериса из Јужне Африке, а потенцијални ривали у другом колу су му Џеј Кларк и Ноа Рубин.

Касније би могао да се сретне са Луком Пујем у трећем колу, Борном Ћорићем или Дијегом Шварцманом у осмини финала, Кеијем Нишикоријем или Џоном Изнером у четвртфиналу, а онда се укршта са путом Рафаела Надала и Доминика Тима.

Трећи фаворит Рафаел Надал креће од Јапанца Јуичија Сугите, а потенцијални ривали у наредним рундама су Ник Кирјос у другој, Денис Шаповалов у трећој, Марин Чилић у осмини финала, Доминик Тим и Фабио Фоњини у четвртфиналу, а онда се укршта са Федереровим делом жреба.

Један од фаворита из другог плана је Доминик Тим, којем је жреб донео Сема Кверија у првом колу, док би у трећој рунди могао да се сретне са Ђереом.

Јоровићева против Керкхов, Крунићева на Мухову. Најбоље рангирана српска тенисерка Ивана Јоровић такмичење на Вимблдону отвара мечом у првом колу против квалификанткиње Лесли Керкхов из Холандије.

Ако Јоровић слави на старту и направи најбољи резултат на грен слемовима у каријери, у другој рунди је чека победница меча Алисон Риске (САД) - Дона Векић (Хрватска).

У другом делу жреба је Александра Крунић и она се састаје са Каролином Муховом из Чешке, а у другој рунди могла би да игра са бољом из дуела Маркета Вондрошова (Чешка) – Медисон Бренгл (САД).

Прочитајте јошЂоковић креће од Колшрајбера, не може на Надала и Федерера пре финала

Одбрану титуле Ангелика Кербер креће од сународнице из Немачке Татјане Марије, нова светска број један Ешли Барти из Аустралије игра против Кинескиње Саисаи Женг, а интересантан дуел у првом колу биће земљакиња из САД, 15-годишње Коко Гауф против чак 24 године старије Венус Вилијамс.

Вимблдон креће следећег понедељка и игра се за наградни фонд од 38 милиона фунти.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар