Srbi napadaju Vimbldon...

Lajović može na Novaka u 3. kolu, šta čeka ostale? Osim Novaka Đokovića, Srbija će na Vimbldonu imati još petoricu predstavnika u muškoj konkurenciji.  Jorovićeva protiv Kerkhov, Krunićeva na Muhovu.  Najbolje rangirana srpska teniserka Ivana Jorović takmičenje na Vimbldonu otvara mečom u prvom kolu protiv kvalifikantkinje Lesli Kerkhov iz Holandije.  Đoković kreće od Kolšrajbera, ne može na Nadala i Federera pre finala.  Novak Đoković igraće protiv Nemca Filipa Kolšrajbera u prvom kolu Vimbldona, a taj meč je na programu u ponedeljak u 14h na Glavnom terenu.

Tenis 29.06.2019 | 20:11
Srbi napadaju Vimbldon...
Đoković je nadigrao Nemca 6:3, 6:0 u osmini finala Mastersa u Rimu pre nekoliko nedelja, a pre toga i u Monaku 6:3, 4:6, 6:4, dok ga je Kolšrajber savladao u Indijan Velsu 6:4, 6:4.

Srbin se nalazi u suprotnoj polovini "kostura" na Vimbldonu od Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

To znači da najbolji teniser sveta sa svojim najvećim rivalima može da se sretne tek u finalu turnira.

Đokovićev potencijalni rivali u drugom kolu su Denis Kudla i Malek Džaziri, a u trećoj rundi bismo mogli da imamo srpski derbi jer bi mogao da se sretne sa Dušanom Lajovićem.

U eventualnom četvrtfinalu se očekuje da igra protiv Gaela Monfisa ili Danila Medvedeva, dok je najzvučnije ime koje bi moglo da se nađe na Đokovićevom putu u četvrtfinalu Stefanos Cicipas.

Najteže prepreke u Đokovićevom delu kostura su Aleksandar Zverev i četvrti nosilac Kevin Anderson, koji su potencijalni rivali u polufinalu turnira.

Srpsku ekspediciju u Londonu čine još Dušan Lajović, Laslo Đere, Janko Tipsarević, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović.

Lajović je 32. favorit turnira, a u prvom kolu ga čeka duel sa 52. igračem sveta Hubertom Hurkačem iz Poljske.

Ukoliko ga pobedi, potencijalni rivali u drugom kolu su Ernests Gulbis iz Letonije i Leonardo Majer iz Argentine, a već u trećem bi put mogao da mu se ukrsti sa Đokovićem.

Pročitajte još Đoković kreće od Kolšrajbera, ne može na Nadala i Federera pre finala

Tipsarević je imao povoljan žreb zahvaljujući "zaštićenom" plasmanu na ATP, a igraće sa 67. igračem planete Jošihitom Nišiokom iz Japana.

U slučaju pobede u drugom kolu će igrati sa pobednikom duela između prošlogodišnjeg finaliste Kevina Andersona iz Južne Afrike i Francuza Pjer-Iga Erbera.

Što se tiče mladog Kecmanovića, on Vimbldon počinje protiv 72. tenisera sa ATP liste Roberta Karbaljesa Baene iz Španije.

Potencijalni rivali u drugom kolu su mu Francuz Benoa Per i Argentinac Huan Ignasio Londeru, a već u trećoj rundi ga čeka izuzetno teška prepreka u vidu šestog favorita turnira Aleksandra Zvereva.

Sva trojica – Lajović, Tipsarević i Kecmanović nalaze se u delu "kostura" u kojem je i Đoković.

S druge strane, u drugoj polovini gde su glavni favoriti Rafael Nadal i Rodžer Federer su Laslo Đere i Filip Krajinović.

Đere, koji je pored Đokovića i Lajovića takođe nosilac (31), u prvom kolu će igrati protiv Argentinca Gvida Andreocija koji je 116. na ATP listi, a onda bi u drugoj rundi čekao pobednika duela Džon Milman (Australija) – Ugo Delijen (Bolivija). Potencijalni protivnik u trećem kolu je Austrijanac Dominik Tim, peti nosilac Vimbldona.

Što se tiče Krajinovića, on turnir počinje protiv Nemca Dominika Kopfera koji je 132. na ATP, a posle se ukršta sa pobednikom duela između Dijega Švarcmana iz Argentine i Metjua Ebdena iz Australije.

Drugi nosilac Rodžer Federer će u prvom kolu igrati protiv Lojda Herisa iz Južne Afrike, a potencijalni rivali u drugom kolu su mu DŽej Klark i Noa Rubin.

Kasnije bi mogao da se sretne sa Lukom Pujem u trećem kolu, Bornom Ćorićem ili Dijegom Švarcmanom u osmini finala, Keijem Nišikorijem ili Džonom Iznerom u četvrtfinalu, a onda se ukršta sa putom Rafaela Nadala i Dominika Tima.

Treći favorit Rafael Nadal kreće od Japanca Juičija Sugite, a potencijalni rivali u narednim rundama su Nik Kirjos u drugoj, Denis Šapovalov u trećoj, Marin Čilić u osmini finala, Dominik Tim i Fabio Fonjini u četvrtfinalu, a onda se ukršta sa Federerovim delom žreba.

Jedan od favorita iz drugog plana je Dominik Tim, kojem je žreb doneo Sema Kverija u prvom kolu, dok bi u trećoj rundi mogao da se sretne sa Đereom.

Jorovićeva protiv Kerkhov, Krunićeva na Muhovu. Najbolje rangirana srpska teniserka Ivana Jorović takmičenje na Vimbldonu otvara mečom u prvom kolu protiv kvalifikantkinje Lesli Kerkhov iz Holandije.

Ako Jorović slavi na startu i napravi najbolji rezultat na gren slemovima u karijeri, u drugoj rundi je čeka pobednica meča Alison Riske (SAD) - Dona Vekić (Hrvatska).

U drugom delu žreba je Aleksandra Krunić i ona se sastaje sa Karolinom Muhovom iz Češke, a u drugoj rundi mogla bi da igra sa boljom iz duela Marketa Vondrošova (Češka) – Medison Brengl (SAD).

Pročitajte jošĐoković kreće od Kolšrajbera, ne može na Nadala i Federera pre finala

Odbranu titule Angelika Kerber kreće od sunarodnice iz Nemačke Tatjane Marije, nova svetska broj jedan Ešli Barti iz Australije igra protiv Kineskinje Saisai Ženg, a interesantan duel u prvom kolu biće zemljakinja iz SAD, 15-godišnje Koko Gauf protiv čak 24 godine starije Venus Vilijams.

Vimbldon kreće sledećeg ponedeljka i igra se za nagradni fond od 38 miliona funti.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar