Званично: Ван Бисака је прва трансфер бомба!

Овог лета на Острву! Јунајтед је добио што је тражио! Најскупљи десни бек свих времена! Званично је - Ван-Бисака потписао за Јунајтед! "Црвени ђаволи" се активирали на трансфер пијаци, оборен рекорд за најскупљег десног бека.

Фудбал 29.06.2019 | 19:52
Званично: Ван Бисака је прва трансфер бомба!
Пукла је прва трансфер бомба овог лерта на Острву!

Манчестер Јунајтед је и званично потврдио да је ангажовао десног бека Арона Ван Бисаку из Кристал Паласа. Млади репрезентативац Енглеске је потписао петогодишњи уговор са Црвеним ђаволима.

Преговори су трајали неколико недеља, а на крају је прошла Манчестер Јунајтедова трећа понуда вредна 50.000.000 фунти, што је нешто више од 55.000.000 евра по данашњем курсу. Палас је на почетку тражио 55.000.000 фунти и на крају је пристао да смањи цену.

Ван Бисака је тако постао најкупљи десни бек у историји фудбала (Вокер је био досадашњи рекордер), а други међу бековима уопште. Рекорд држи леви бек Бенажамин Менди којег је Манчестер Сити платио нешто више од 57.000.000 евра.

Ван Бисака је уједно и највећи трансфер на Острву у досадашњем делу прелазног рока. До сада је најскупљи био трансфер Раула Хименеза којег је Вулверхемтпон откупио за 38.000.000 евра од Бенфике. Следе Пабло Форналс (Виљареал – Вест Хем, 28.000.000), Андре Гомеш (Барселона – Евертон, 25.000.000), Весли (Бриж – Астон Вила, 25.000.000), Дани Ингс (Ливерпул – Саутемтон, 22.200.000), Леандро Тросар (Генк – Брајтон, 20.000.000)...

Ван Бисака има 21 годину и за кратко време је постао сензација острвског фудбала. У фебруару прошле године, заиграо је силом прилика за Кристал Палас када Рој Хоџсон није могао да рачуна на десне бекове Келија и Ворда у мечу против Тотенхема. Локални клинац је добио шансу и одушевио. Само месец дана раније су му пропале две позајмице у четврту лигу Енглеске. Од тада је његова каријера у Паласу ишла узлазном путањом и постао је један од најбљих десних бекова Премијер лиге.

До сада се дефанзива показивала као јача страна у игри Ван Бисаке и то је оно због чега је доведен у Манчестер Јунајтеда. Десни бек је био рак рана Манчестер Јунајтеда претходних година. АнтониоВаленсија је напустио клуб, Матео Дармијан се никада није показао, Ешли Јанг је био принудно решење, а млади Португалац Далот је минуле сезоне показао да још није сазрео за велика очекивања.

Десни бек је добар део каријере у млађим категоријама провео играјући крило, па ће сада имати шансу да покаже и колико је добар у офназивним задацима. У Кристал Паласу се претежено бранио и зато је дефанзива долазила до изражаја. У Јунајтеду ће имати више лопту у ногама и више нападати.

Малди Енглез је друго појачање Манчестер Јунајтеда овог лета. Пре њега је од Свонсија купљено крило Данијел Џејмс за 17.000.000 евра. 

Арон Ван-Бисака је овог поподнева и званично постао нови фудбалер Манчестер јунајтеда.

Након дугог нагађања и не тако дугих преговора, који су трајали око недељу дана, млади дефанзивац је данас потписао петогодишњи уговор са екипом са "Олд трафорда", по коме ће зарађивати 80 хиљада фунти недељно.

Посао између његовог новог клуба и Кристал Паласа реализован је по цени од 55 милиона евра, и тиме је срушен рекорд у новцу издвојеном за десног бека, који је досад био у власништву Ситија и Кајла Вокера.

Јунајтед је дуго чекао на подмлађивање дефанзиве, годинама су позицију уз десну аут-линију испуњавали натурализовани "бекови" Ешли Јанг и Антонио Валенсија, а сада ће напокон моћи да се похвали достојном заменом за времешни двојац.

Овим почиње реконструкција под палицом Олеа Гунара Солскјера. Иако је почетком прелазног рока пристигао и Данијел Џејмс из Свонсија, Ван-Бисака је сигурно знатно звучније појачање, што се може видети и по суми издвојеној за његов долазак.

Трансфер младог десног бека отвориће "велике" острвске куповине, с обзиром да досад најбољи клубови Енглеске нису били нарочито активни на тржишту.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар