Zvanično: Van Bisaka je prva transfer bomba!

Ovog leta na Ostrvu! Junajted je dobio što je tražio! Najskuplji desni bek svih vremena! Zvanično je - Van-Bisaka potpisao za Junajted! "Crveni đavoli" se aktivirali na transfer pijaci, oboren rekord za najskupljeg desnog beka.

Fudbal 29.06.2019 | 19:52
Zvanično: Van Bisaka je prva transfer bomba!
Pukla je prva transfer bomba ovog lerta na Ostrvu!

Mančester Junajted je i zvanično potvrdio da je angažovao desnog beka Arona Van Bisaku iz Kristal Palasa. Mladi reprezentativac Engleske je potpisao petogodišnji ugovor sa Crvenim đavolima.

Pregovori su trajali nekoliko nedelja, a na kraju je prošla Mančester Junajtedova treća ponuda vredna 50.000.000 funti, što je nešto više od 55.000.000 evra po današnjem kursu. Palas je na početku tražio 55.000.000 funti i na kraju je pristao da smanji cenu.

Van Bisaka je tako postao najkuplji desni bek u istoriji fudbala (Voker je bio dosadašnji rekorder), a drugi među bekovima uopšte. Rekord drži levi bek Benažamin Mendi kojeg je Mančester Siti platio nešto više od 57.000.000 evra.

Van Bisaka je ujedno i najveći transfer na Ostrvu u dosadašnjem delu prelaznog roka. Do sada je najskuplji bio transfer Raula Himeneza kojeg je Vulverhemtpon otkupio za 38.000.000 evra od Benfike. Slede Pablo Fornals (Viljareal – Vest Hem, 28.000.000), Andre Gomeš (Barselona – Everton, 25.000.000), Vesli (Briž – Aston Vila, 25.000.000), Dani Ings (Liverpul – Sautemton, 22.200.000), Leandro Trosar (Genk – Brajton, 20.000.000)...

Van Bisaka ima 21 godinu i za kratko vreme je postao senzacija ostrvskog fudbala. U februaru prošle godine, zaigrao je silom prilika za Kristal Palas kada Roj Hodžson nije mogao da računa na desne bekove Kelija i Vorda u meču protiv Totenhema. Lokalni klinac je dobio šansu i oduševio. Samo mesec dana ranije su mu propale dve pozajmice u četvrtu ligu Engleske. Od tada je njegova karijera u Palasu išla uzlaznom putanjom i postao je jedan od najbljih desnih bekova Premijer lige.

Do sada se defanziva pokazivala kao jača strana u igri Van Bisake i to je ono zbog čega je doveden u Mančester Junajteda. Desni bek je bio rak rana Mančester Junajteda prethodnih godina. AntonioValensija je napustio klub, Mateo Darmijan se nikada nije pokazao, Ešli Jang je bio prinudno rešenje, a mladi Portugalac Dalot je minule sezone pokazao da još nije sazreo za velika očekivanja.

Desni bek je dobar deo karijere u mlađim kategorijama proveo igrajući krilo, pa će sada imati šansu da pokaže i koliko je dobar u ofnazivnim zadacima. U Kristal Palasu se preteženo branio i zato je defanziva dolazila do izražaja. U Junajtedu će imati više loptu u nogama i više napadati.

Maldi Englez je drugo pojačanje Mančester Junajteda ovog leta. Pre njega je od Svonsija kupljeno krilo Danijel Džejms za 17.000.000 evra. 

Aron Van-Bisaka je ovog popodneva i zvanično postao novi fudbaler Mančester junajteda.

Nakon dugog nagađanja i ne tako dugih pregovora, koji su trajali oko nedelju dana, mladi defanzivac je danas potpisao petogodišnji ugovor sa ekipom sa "Old traforda", po kome će zarađivati 80 hiljada funti nedeljno.

Posao između njegovog novog kluba i Kristal Palasa realizovan je po ceni od 55 miliona evra, i time je srušen rekord u novcu izdvojenom za desnog beka, koji je dosad bio u vlasništvu Sitija i Kajla Vokera.

Junajted je dugo čekao na podmlađivanje defanzive, godinama su poziciju uz desnu aut-liniju ispunjavali naturalizovani "bekovi" Ešli Jang i Antonio Valensija, a sada će napokon moći da se pohvali dostojnom zamenom za vremešni dvojac.

Ovim počinje rekonstrukcija pod palicom Olea Gunara Solskjera. Iako je početkom prelaznog roka pristigao i Danijel Džejms iz Svonsija, Van-Bisaka je sigurno znatno zvučnije pojačanje, što se može videti i po sumi izdvojenoj za njegov dolazak.

Transfer mladog desnog beka otvoriće "velike" ostrvske kupovine, s obzirom da dosad najbolji klubovi Engleske nisu bili naročito aktivni na tržištu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar