Послије двије позајмице, коначно куповина!

Денис Черишев за 6. 000. 000 евра! Валенсија јача за Лигу шампиона.

Фудбал 29.06.2019 | 18:37
Послије двије позајмице, коначно куповина!
Двапут је долазио на позајмицу, сад је решио да трајно остане. Најпре га је Реал Мадрид слао на Местаљу, па враћао, исто је учинио Виљареал, али после прошле сезоне, упркос томе што није оставио бог зна какав утисак, Валенсија је решила да га купи Дениса Черишева.

И то је данас постало званично, пошто су Слепи мишеви потврдили да је руски репрезентативац трајно у њиховом власништву. И то као пето појачање у летњем прелазном року, у коме се прави тим за Лигу шампиона. Претходно су стигли голман Јаспер Силесен из Барселоне (35.000.000), лево крило Ману Ваљехоиз Кадиза (5.500.000), штопер Хорхе Сајнц из Тенерифеа (2.000.000), док је леви бек Мајорке Салва Руиз стигао без обештећења.

Валенсија је платила Виљареалу Дениса Черишева 6.000.000 евра, а према информацијама из Шпаније обештећење може да нарасте на 8.000.000, ако буду реализовани бонуси. Купљен је по жељи тренера Марселиња који је направио добар посао са Слепим мишевима минуле сезоне, а планирано је да се за место стартера на позицији левог крила бори са Португалцем Гонсалом Гуедешом.

Ово истовремено значи да се друга велика Марселињова жеља, Денис Суарез, неће испунити. Фудбалер Барселоне, лане позајмљен Арсеналу, помињао се као идеја на Местаљи, међутим, у ситуацији кад клуб има Гуедеша и кад је купио Чериешва, нема логике да ангажује играча сличних карактеристика.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар