Poslije dvije pozajmice, konačno kupovina!

Denis Čerišev za 6. 000. 000 evra! Valensija jača za Ligu šampiona.

Fudbal 29.06.2019 | 18:37
Poslije dvije pozajmice, konačno kupovina!
Dvaput je dolazio na pozajmicu, sad je rešio da trajno ostane. Najpre ga je Real Madrid slao na Mestalju, pa vraćao, isto je učinio Viljareal, ali posle prošle sezone, uprkos tome što nije ostavio bog zna kakav utisak, Valensija je rešila da ga kupi Denisa Čeriševa.

I to je danas postalo zvanično, pošto su Slepi miševi potvrdili da je ruski reprezentativac trajno u njihovom vlasništvu. I to kao peto pojačanje u letnjem prelaznom roku, u kome se pravi tim za Ligu šampiona. Prethodno su stigli golman Jasper Silesen iz Barselone (35.000.000), levo krilo Manu Valjehoiz Kadiza (5.500.000), štoper Horhe Sajnc iz Tenerifea (2.000.000), dok je levi bek Majorke Salva Ruiz stigao bez obeštećenja.

Valensija je platila Viljarealu Denisa Čeriševa 6.000.000 evra, a prema informacijama iz Španije obeštećenje može da naraste na 8.000.000, ako budu realizovani bonusi. Kupljen je po želji trenera Marselinja koji je napravio dobar posao sa Slepim miševima minule sezone, a planirano je da se za mesto startera na poziciji levog krila bori sa Portugalcem Gonsalom Guedešom.

Ovo istovremeno znači da se druga velika Marselinjova želja, Denis Suarez, neće ispuniti. Fudbaler Barselone, lane pozajmljen Arsenalu, pominjao se kao ideja na Mestalji, međutim, u situaciji kad klub ima Guedeša i kad je kupio Čeriešva, nema logike da angažuje igrača sličnih karakteristika.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar