Милинковић-Савић прешао у Белгију!

Брат везисте Лација отишао на ново каљење, на северозападу Европе ће добити шансу да се докаже. . .  Званично: Вања уместо Очое, две клаузуле у уговору са Стандардом! Српски голман прешао у Лијеж.

Фудбал 29.06.2019 | 17:21
Милинковић-Савић прешао у Белгију!
Голман Торина Вања Милинковић-Савић званично је прешао на позајмицу у Стандард из Лијежа, пренео је белгијски клуб.

Иако је дошао у клуб још пре две сезоне, није успео да се избори за минутажу, а време у клубу више је проводио као позајмљен фудбалер. У претходним годинама, као играч "бикова", играо бранио је за СПАЛ и Асколи, али ни тамо није успео да остави довољно добар утисак да би га потписали "за стално".

Сада одлази у Белгију, тамо ће наследити искусног Гиљерма Очоу са којим се клуб растао након двогодишње сарадње. 

Они су у договор о позајмици укључили и клаузулу по којој ће моћи да откупе његов уговор од Торина на крају сезоне. Уколико се Србин покаже у дресу Стандарда, Белгијанци ће за само 3.400.000 моћи да га и званично сматрају својим фудбалером.

Чини се да ће у Лијежу Вања имати много више простора за доказивање, па и грешке, те да ће напокон добити прилику да искаже свој пуни потенцијал "везивањем" утакмица међу стативама на нешто мањој сцени од италијанске.

Дошло је време да браћа напусте Италију. Сергеј се, према свим информацијама сели у Пари Сен Жермен, а нови клуб има и Вања Милинковић Савић, пошто је овог јутра озваничио селидбу у Стандард.

Некадашњи млади репрезентативац Србије прешао је у Лијеж у виду позајмице, за почетак Белгијанци неће ништа платити Торину с којим Вања има уговор до 2021, међутим, наредног лета, кад се зајам оконча, имаће право да га откупе по цени од 3.400.000 евра, потврђено је МОЗЗАРТ Спорту.

Мада, то није све. Ако се деси да Вања (22) заблиста у Про лиги, Стандард га трајно веже, Торино је задржао право да га врати у Серију А по фиксној цени од 4.000.000 евра. Те две клаузуле досад се нису помињале, али говоре да једнако у оба клуба верују да бивши провотимац Војводине може да израсте у врхунског чувара мреже.

Вања је још пре неколико дана допутовао у Лијеж, тренира са првим тимом, учествује у клупским промоцијама, да би јутрос на друштвеним мрежама тог клуба освануо као појачања. Изабрао је да на полеђини дреса носи број 30. У Стандард је стигао на лични захтев тренера Мишела Прудома, једног од најбољих белгијских голмана свих времена, а имаће задатак да одмени Гиљерма Очоу, с којим се клуб растао после две године сарадње.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар