Milinković-Savić prešao u Belgiju!

Brat veziste Lacija otišao na novo kaljenje, na severozapadu Evrope će dobiti šansu da se dokaže. . .  Zvanično: Vanja umesto Očoe, dve klauzule u ugovoru sa Standardom! Srpski golman prešao u Lijež.

Fudbal 29.06.2019 | 17:21
Milinković-Savić prešao u Belgiju!
Golman Torina Vanja Milinković-Savić zvanično je prešao na pozajmicu u Standard iz Liježa, preneo je belgijski klub.

Iako je došao u klub još pre dve sezone, nije uspeo da se izbori za minutažu, a vreme u klubu više je provodio kao pozajmljen fudbaler. U prethodnim godinama, kao igrač "bikova", igrao branio je za SPAL i Askoli, ali ni tamo nije uspeo da ostavi dovoljno dobar utisak da bi ga potpisali "za stalno".

Sada odlazi u Belgiju, tamo će naslediti iskusnog Giljerma Očou sa kojim se klub rastao nakon dvogodišnje saradnje. 

Oni su u dogovor o pozajmici uključili i klauzulu po kojoj će moći da otkupe njegov ugovor od Torina na kraju sezone. Ukoliko se Srbin pokaže u dresu Standarda, Belgijanci će za samo 3.400.000 moći da ga i zvanično smatraju svojim fudbalerom.

Čini se da će u Liježu Vanja imati mnogo više prostora za dokazivanje, pa i greške, te da će napokon dobiti priliku da iskaže svoj puni potencijal "vezivanjem" utakmica među stativama na nešto manjoj sceni od italijanske.

Došlo je vreme da braća napuste Italiju. Sergej se, prema svim informacijama seli u Pari Sen Žermen, a novi klub ima i Vanja Milinković Savić, pošto je ovog jutra ozvaničio selidbu u Standard.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije prešao je u Lijež u vidu pozajmice, za početak Belgijanci neće ništa platiti Torinu s kojim Vanja ima ugovor do 2021, međutim, narednog leta, kad se zajam okonča, imaće pravo da ga otkupe po ceni od 3.400.000 evra, potvrđeno je MOZZART Sportu.

Mada, to nije sve. Ako se desi da Vanja (22) zablista u Pro ligi, Standard ga trajno veže, Torino je zadržao pravo da ga vrati u Seriju A po fiksnoj ceni od 4.000.000 evra. Te dve klauzule dosad se nisu pominjale, ali govore da jednako u oba kluba veruju da bivši provotimac Vojvodine može da izraste u vrhunskog čuvara mreže.

Vanja je još pre nekoliko dana doputovao u Lijež, trenira sa prvim timom, učestvuje u klupskim promocijama, da bi jutros na društvenim mrežama tog kluba osvanuo kao pojačanja. Izabrao je da na poleđini dresa nosi broj 30. U Standard je stigao na lični zahtev trenera Mišela Prudoma, jednog od najboljih belgijskih golmana svih vremena, a imaće zadatak da odmeni Giljerma Očou, s kojim se klub rastao posle dve godine saradnje.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar