Тумбаковић преузима Орлове!

Плата 300. 000 евра годишње! Нови селектор по заради раме уз раме са Крстајићем и Муслином.  Србија добија селектора - Тумбаковић пре Антића! Србија добија новог селектора након недеља нагађања. Након састанка Одбора за хитна питања ФСС очекује се озваничење. . .

Фудбал 29.06.2019 | 15:27
Тумбаковић преузима Орлове!
Нови селектор фудбалске репрезентације Србије биће Љубиша Тумбаковић, остало је само да се још озваничи његово именовање. Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије ће се састати у наредних два-три дана и тада ће и званично прогласити Тумбаковића за новог стратега Орлова.

Србију ће у наставку квалификација предводити искусни стручњак, прекаљени тренер, али који ће по заради бити раме уз раме са Младеном Крстајићем, који је био почетник на клупи репрезентације у претходних годину дана.

Крстајић је имао уговор са ФСС по којем је зарађивао 25.000 евра месечно, односно, 300.000 евра годишње. Ту исту плату је имао пре њега Славољуб Муслин, а имаће је и Љубиша Тумбаковић, сазнајеИнформер.

Истина, нови српски селектор ће доћи на дупло боље услове него што их је имао на претходном послу, јер је предводећи Црну Гору Тумбаковић зарађивао 150.000 евра годишње. Претпоставља се да ће исти износ, 300.000 евра, нови стратег Орлова добити на име бонуса ако успе да одведе државни тим на Европско првенство.

Биће то врашки тежак посао, макар кроз предстојеће квалификације, јер је Србија доживела тежак ударац од Украјине у Лавову (0:5), а први наредни ривал је Португалија, која ће 7. септембра доћи у Београд да тражи назад бодове, које су јој Србија (1:1) и Украјина (0:0) отеле у Лисабону.

Управо ће тај меч против Португалије бити и Тумбаковићев деби на клупи репрезентације. Теже није могао ни да замисли...

Друга опција за Тумбаковића и Србију је пласман на Европско првенство преко завршног турнира Лиге нација. Ту су, барем за сада, ривали Норвешка у полуфиналу, а победник Шкотска – Финска у финалу, мада би могло да дође до промена, зависно од исхода квалификација.

Челници Фудбалског савеза Србије су разговарали са више кандидата за селектора, а на крају су остала два имена: Љубиша Тумбаковић и Радомир Антић. Међутим, од повратка некадашњег стратега неће бити ништа из два разлога: зато што му још није истекла ФИФА суспензија коју је добио на Мундијалу 2010. године, али и због тога што му се и даље замера тужба против ФСС после раскида уговора, која је завршена тек испред Суда за арбитражу у Лозани.

Љубиша Тумбаковић ће у наредним данима преузети кормило репрезентације Србије, пренели су данас српски медији.

Фудбалски савез Србије је чини се напокон донео одлуку о човеку који ће предводити најбоље фудбалере наше државе, а након неколико недеља полемисања и нагађања, слово је пало на доскорашњег селектора Црне Горе.

Након растанка са Младеном Крстајићем, "А" селекција Србије је без првог тренера већ више од две седмице, а у међувремену су се као кандидати помињали Драган Стојковић Пикси, Радомир Антић, управо Љубиша Тумбаковић и бројни други.

Ипак, изгледа да је одлучено – искусни стратег ће сести у "врућу столицу" и покушати да сјај, који је изгубила током претходних годину дана,врати репрезентацији и одведе је на ЕУРО 2020. године.

Он је репрезентацију наших суседа напустио након одбијања да води екипу на утакмици са јужном српском покрајином Косовом пре мање од месец дана, али по свој прилици неће дуго чекати на нови ангажман.

Према писањима "Информера", нови селектор ће зарађивати 300 хиљада евра годишње, што је исто колико су имали и његови претходници, Славољуб Муслин и Младен Крстајић.Наводи се да ће Тумбаковић и званично бити именован за селектора у наредним данима након састанка Одбора за хитна питања ФСС.

Пред њим ће бити веома тешка ситуација – лош старт квалификација за Европско првенство и чудна атмосфера око националног тима сигурно ће бити прве тачке на дневном реду. 

Прва утакмица која предстоји "орловима" јесте сусрет са Португалом у Београду 7. септембра ове године, а већ тада ћемо моћи да видимо у ком правцу ће искусни тренер променити изглед репрезентације Србије и како ће располагати играчким потенцијалом који у сваком случају не мањка.  

НЕШКО ПРЕУЗИМА ОРЛИЋЕ

До промене ће доћи и на месту селектора младе репрезентације Србије. Уместо Горана Ђоровића, који је разочарао све наступом Орлића на Европском првенству у Италији, доћи ће Нешко Миловановић, дугогодишњи шеф струке лучанске Младости. Иако су се и ту помињали разни кандидати, Миловановић је далеко најближи клупи, а као квалитети који га номинују су дуг период у српском фудбалу, то што је прошао са Лучанцима малтене све што је могао, од Прве лиге преко Суперлиге до Лиге Европе. А, и минуле сезоне му је „за длаку“ измакао пласман на међународну сцену.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Старспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ниста

30.06.2019 11:46

Од насег ФУДБАЛА

ОДГОВОРИТЕ